Синът на сирийския президент Башар ал Асад - 16-годишният Хафез

...
Синът на сирийския президент Башар ал Асад - 16-годишният Хафез
Коментари Харесай

Синът на Башар ал Асад пристига в Румъния за олимпиада по математика

Синът на сирийския президент Башар ал Асад - 16-годишният Хафез ал Асад, ще взе участие тази седмица в Международната олимпиада по математика в румънския град Клуж, оповестява в. " Либертатя ", като отбелязва, че локалните управляващи са подхванали засилени ограничения за сигурност и резервират поверителност по отношение на визитата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Валентин Куйбаш, основен учебен контрольор в Клуж, удостовери, че Хафез ал Асад е един от 615-те възпитаници, които са пристигнали в Румъния за Международната олимпиада по математика. Той означи, че с изключение на специфичните ограничения за сигурност синът на Асад няма да се употребява с друго отношение по отношение на останалите възпитаници и е включен във всички стратегии, планувани от уредниците.

" И той самият изиска да бъде третиран като естествен възпитаник. Това са протоколни въпроси. Не ни е затруднило по никакъв метод идването му ", уточни учебният контрольор.

Изданието отбелязва, че синът на сирийския президент е разпален по математиката и е взел участие в редица интернационалните олимпиади, в това число в Рио де Жанейро, Бразилия, предходната година, където обаче не е съумял да се класира на челно място.

Вестникът припомня, че Румъния е една от дребното страни и единствената членка на Европейския съюз, която не е протекция посолството си в Дамаск, макар че в страната бушува революция от над седем години.

59-тото издание на Международната олимпиада по математика ще се състои в интервала 3-14 юли, като с изключение на 615-те участници в надпреварата в Клуж са пристигнали и делегации от над 110 страни. Организаторите са наели осем хотела за настаняване на гостите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР