Синът на рецидивиста Владимир Пелов му е оставил колата за

...
Синът на рецидивиста Владимир Пелов му е оставил колата за
Коментари Харесай

МВР хвана гореща следа, свързана с бягството на опасния затворник Пелов

Синът на рецидивиста Владимир Пелов му е оставил колата за бягството пред Централния софийски затвор. Това е главната версия, по която работи Министерство на вътрешните работи, написа „ Телеграф “.
По оперативни данни Владимир Пелов Стефанов-младши докарал сивото раздрънкано „ Рено “ в нощта на 2 против 3 април и го оставил тъкмо против централния вход на зандана. Часове след бягството на ботевградския рецидивист и килъра Радослав Колев задачите семейства на двамата бяха арестувани. Единственият, обаче, който остана в ареста по-дълго, бе Владимир. След 24 часа и той бе пуснат на независимост.
По време на разпитите в полицията синът на беглеца запазил цялостно безмълвие. Той цъфна в постройката на Столична дирекция на вътрешните работи с юрист, а пред проверяващите обяснил, че нито знае нещо, нито пък е чул. Единственото, което Пелов-младши е признал, е, че в деня и часа на бягството е занесъл тетрис на баща си, само че нищо повече.
Заедно с Владимир бил и братът на Колев, който пък му носел бързовар. Те чудесно знаели, че във въпросния ден пандизчиите имат право да получават колета с електроуреди. Предаването им ставало в стая до централния вход на зандана, която съвсем не се охранявала. Точно тази уязвимост на защитата употребявали рецидивистите и духнали.
От началото на април досега от Пелов и Колев няма и диря. Единствено преди седмица Владимир изпрати писмо до всички институции и медии, в което изяснява, че е почтен и нямал за цел да убива надзирателя, стреляйки по него. В хода на инспекцията се обясни още, че писмото е достоверно.
Беглецът от пандиза има три подправени профила във Facebook.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР