Синът на Осама бин Ладен е бил убит при специална

...
Синът на Осама бин Ладен е бил убит при специална
Коментари Харесай

Убихме сина на Осама бин Ладен, който наследи баща си в Ал Кайда, обяви Тръмп

Синът на Осама бин Ладен е бил погубен при специфична интервенция на Съединени американски щати. Това разгласи президентът Доналд Тръмп откакто предишния месец министърът на защитата Марк Еспер съобщи, че доколкото знае Хамза бин Ладен, прочут като „ принцът на джихада “, е мъртъв.

" Хамза бин Ладен, почитан член на Ал Кайда и наследник на родения в Саудитска Арабия терорист и основател на Ал Кайда Осама бин Ладен е бил погубен при американска антитерористична интервенция в района на границата сред Афганистан и Пакистан “, се споделя в изказване на президента на Съединени американски щати. В него не се прецизира къде и по какъв начин тъкмо е бил премахнат Хамза.

„ Смъртта на Хамза бин Ладен освен лишава Ал Кайда от водача й и прекъсва символичната връзка с татко му, само че и подкопава значимите оперативни действия на групировката “, се споделя в изказването на Доналд Тръмп.

През август, редица американски медии оповестиха, като цитираха източници от разузнаването, че младият бин Ладен е бил погубен през последните две години по време на интервенция, в която са взели участие и Съединените щати.

Според Тръмп, Хамза бин Ладен е имал значима роля в терористичната конструкция и е подготвял нови офанзиви против ползите на Съединени американски щати. Смята се, че 15-тото от общо 20-тте деца на Осама бин Ладен и наследник на третата му жена, Хамза е на към 30 години. Той е считан за сегашен водач групировката, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати, обявявайки 1 милион $ премия за главата му през февруари 2019 година. Агенция Франс Прес отбелязва, че премията евентуално е оповестена след гибелта му.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР