Синът на осъденият с две доживотни присъди килър Божидар Атанасов

...
Синът на осъденият с две доживотни присъди килър Божидар Атанасов
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ TV: Синът на пловдивския килър с двете доживотни присъди проговори!

Синът на наказаният с две доживотни присъди убиец Божидар Атанасов - Мирослав, проговори само и единствено пред камерата на БЛИЦ TV. 30-годишният мъж пожела посредством медията ни да разяснява своята истина и бе безапелационен, че татко му няма общо с двете поръчкови убийства, за които получи от Пловдивския областен съд тежките санкции.

Първото ликвидиране е осъществено през 1999 година. Тогава пред дома си в квартал „ Тракия “ в Пловдив е погубен митничарят Георги Дребчев. Втората екзекуция е през 2007 година, тогава на вилата му в „ Чернатица “ е премахнат предприемачът Огнян Харизанов-Оги Лудия.

Осъденият с две доживотни присъди убиец Божидар Атанасов
„ И по двата случая татко ми е наказан без нито едно доказателство, няма очевидци, ДНК, отпечатъци, миризми и каквито и да е материални доказателства, които да го уличат в тези убийства. Експертизите на криминалистите по балистика и за двата случая сочат, че с тези две оръжия, които са показани по двете каузи, няма нито един погубен. Нито с револвера, който показва обвиняването и твърди, че е погубен Дребчев, нито с ловната пушка, с която се счита, че е убит Харизанов, не е погубен никой.

Има разминавания и лъжесвидетелстване. Криминалистите са безапелационни, че в нито едно от двете оръжия няма механични интервенции. Това са техните експертизи, които потвърждават невинността на татко ми. И все пак го осъдиха на две доживотни присъди “, декларира Мирослав Атанасов.

Убитият митничар Георги Дребчев
Според обвиняването поръчката за Дребчев е дал неговият най-хубав приятел-покойният към този момент кмет на съединяване Евгений Маринчешки. Бизнесменът Иван Карабелов взел пари от екс кмета и упълномощил поръчката на Атанасов. В показанията си в последния развой обаче Кабарелов, който сега също е наказан, отхвърля това и декларира, че кметът в никакъв случай не му е възлагал сходна задача.Според обвиняването за разстрела на Оги Лудия, по време на убийството, осъществено на 17.08. 2007 година, Атанасов бил на техно празненство на хижа „ Родопски партизани “.

Убитият предприемач Огнян Харизанов
Свидетели, в това число и синът, който тогава участвал, настояват, че Атанасов не е излизал от хижата. В обвинителния акт се сочи, че Атанасов е бил на празненството 23 часа. Според обвиняването разстрелът е сред 22.55 и 23.10 часа. Хижата и вилата на Оги Лудия са на 40 км. една от друга. „ Няма по какъв начин за толкоз малко време татко ми да отиде до там, да разстреля жертвата и отново да се върне “, твърди синът на убиеца.

От показанията, които уличават Атанасов за убиец, в това време по време на процесите, се отхвърли единият от тайните очевидци.И при двете убийства са намесени дрога и доста пари. Мирослав Атанасов е безапелационен, че ще апелира и двете доживотни присъди на татко си до дупка.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР