Синът на обвинената митническа служителка от Севлиево каза, че е

...
Синът на обвинената митническа служителка от Севлиево каза, че е
Коментари Харесай

Синът на арестуваната митничарка: Съветвах се, не прикриваме фиктивен износ

Синът на упрекнатата митническа служителка от Севлиево сподели, че е имало съветване, а не прикриване на мним експорт на товарни коли . На конференция в своя хотел Ивайло Костадинов, шеф на компания за дистрибуция на автомобилни гуми, интернационален превоз и хотелиерска активност съобщи, че се е съветвал с майка си, само че без да има нарушаване на служебните й отговорности.

Майка му е упрекнатата началничка на митническо бюро Севлиево Йорданка Костадинова.

" Осъществени са два износа на товарни коли, само че са изцяло действителни износи . Задействани са от митническо бюро Горна Оряховица, тъй като е най-близкото институция до Севлиево, което има такива пълномощия. Сделката е подкрепена с всички документи . Разполагаме с контракт за покупко-продажба, инвойс фактура (фактуриране онлайн - б.р.), отчисления от КАТ ", сподели Ивайло Костадинов, шеф на Хелиос АД и наследник на задържаната митничарка Йорданка Костадинова.

За договорката с изнесените товарни коли той посочи, че са издадени директни номера от КАТ-Габрово и е прекъсната регистрацията им . Не може да се приказва за мним експорт, безапелационен е Костадинов. Камионите са напуснали рамките на страната ни и това доста елементарно може да бъде тествано и потвърдено в системата на организация, митници, съобщи той.

На износните заявления е видно по кое време и по какъв начин камионите са напуснали рамките на България. За информацията, че има застъпничество от началника на митническо бюро Севлиево по договорката с влекачите, Костадинов съобщи, че става въпрос за консултация за процедура и молба за подпомагане сред сътрудници, а не напън за осъществяване на митническа машинация .

" Какво по-нормално нещо от това да се допиташ до способените органи за съблюдаване на закона ", запита реторично предприемачът и наследник на митнически чиновник.

Той показа историята на компанията си - учредена е през 1990 година и в този момент е с главен капитал 500 000 лв. . Управлява се от трима акционери - той и татко му и Даниела Иванова. През последните 6-7 години той е шеф.

" Дейността на компанията е импорт и дистрибуция на автомобилни гуми, интернационален превоз, хотелиерска активност - дребен фамилен хотел. Не търгуваме с акцизни артикули ", съобщи Костадинов по отношение на информацията, че майка му прикривала при експорт на акцизни артикули. В сдружението работят над 70 души, посочи Костадинов.
 Обвиниха митническата шефка от Севлиево за 200 лева месечно такса
Обвиниха митническата шефка от Севлиево за 200 лева месечно такса " успокоение "

Определена е парична гаранция от 100 000 лева

Припомняме, на 8 юли бе задържана началника на митническо бюро в Севлиево . По информация на държавното обвиняване следствието в Митническото бюро в Севлиево е за настояща от началото на 2017 година проведена незаконна група с присъединяване на длъжностно лице - шеф на Митническото бюро Севлиево Йорданка Костадинова

Ден по-късно- 9 юли Костадинова бе упрекната от профилираната прокуратурата за това, че в интервал от 10 години е взимала по 200 лева месечно " по този начин успокоение " от локална компания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР