Синът на началника на русенския КАТ Михаил Манов – Мануел,

...
Синът на началника на русенския КАТ Михаил Манов – Мануел,
Коментари Харесай

Син на началник на КАТ сред задържаните при акцията в Русе

Синът на началника на русенския КАТ Михаил Манов – Мануел, е измежду арестуваните при вчерашната акция на ГДБОП и спецпрокуратурата, в крайдунавския град, съобщи bTV като се базира на собствени източници.

8 души бяха арестувани при профилираната акция през вчерашния ден в заложни къщи и заведения на брата на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов – Илия, в Русе.

Илия Стоилов е прочут като човека, който държи нощните клубове с танцьорки в града. Той също е измежду задържаните. На всички арестувани, измежду които има и жена към този момент са повдигнати обвинявания за образуване на незаконна група за изнудване, а мярката им за неотклонение е удължена на 72 часа. 

Според органите на реда точно Илия Стоилов е началник на групата, която е работила от началото на 2015 година насам. На четирима от задържаните са повдигнати и вторични обвинявания за изнудване, владеене на огнестрелно оръжие и муниции без позволение.

Петима от задържаните, в това число и дамата, са обвиняване за отвличане през март 2015 година и следващо изнудване. Става дума за чиновник на Стоилов, подозиран в кражба, който бил заставен със мощ да подпише запис на заповед за 100 хиляди лв..

Разпитвани са 15 очевидци, двама от които – с загадка идентичност. Извършени са 21 разпознавания, претърсвания на заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и коли, шест персонални обиска.

При обиските са открити и конфискувани три револвера, хладно оръжие, четири железни палки, 400 грама тротил, електрошокова палка, 107 патрона, два ножа.

Очаква се Специализираната прокуратура да изиска от Специализирания углавен съд задържането под стража на осмината.

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи популяризира фотоси и видео от акцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР