Синът на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен и

...
Синът на лидера на Ал Кайда Осама бин Ладен и
Коментари Харесай

Синът на Осама бин Ладен последва съдбата му

Синът на водача на " Ал Кайда " Осама бин Ладен и евентуален негов правоприемник Хамза бин Ладен е мъртъв, съгласно разследващи данни, с които разполагат Съединени американски щати, написа английският вестник The Independent.
Това оповестиха разнообразни медии в сряда, само че към момента не е доказано от публични лица от американското държавно управление, не е ясно и дали службите на Съединени американски щати имат общо със гибелта му.
Последната поява на Хамза бин Ладен бе предходната година. В рамките на видео известие той прикани хората на Арабския полуостров да въстанат, като в същото време заплаши и Саудитска Арабия.
Страната лиши поданството му през месец март, когато американският Държавен департамент разгласи премия от един милион $ за информация, която би могла да докара до идентифицирането на неговото местонахождение.
Хамза, за който се допуска, че е към 30-годишен, бе един до друг с татко си в Афганистан преди терористичното нахлуване на 11 септември, след което прекара известно време в Пакистан откакто интервенцията на Съединени американски щати в Афганистан го изгони от страната.
Според анализатори, Хамза съставлява младият глас на групировката " Ал Кайда ", чийто възрастни водачи не съумяват да привлекат нови бойци към терористичната организация.
Осама бин Ладен бе погубен от американски специфични елементи, които нападнаха неговата база в Пакистан през 2011 година Неговият наследник към този момент е разгласен за международен терорист от Държавния департамент, откакто приканва за терористични актове в западните столици и заплаши да отмъсти за убийството на татко си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР