Синът на бизнесмена Васил Божков – Антон Божков, остава на

...
Синът на бизнесмена Васил Божков – Антон Божков, остава на
Коментари Харесай

Синът на Васил Божков остава на свобода срещу гаранция от 1 млн. лв.

Синът на предприемача Васил Божков – Антон Божков, остава на независимост против гаранция от 1 млн. лева Апелативният профилиран съд удостовери мярката след повече от двучасов размисъл. Божков-младши, който е упрекнат за пране на пари по предписание на проведена група, ръководена от татко му, би трябвало да заплати парите в 14-дневен период.

На днешното съвещание на съда един от юристите му съобщи, че тази гаранция надвишава близо 2 пъти фамилния приход на Антон Божков. За поддръжка в съда пристигна и брачната половинка му Ива Софиянска. При влизането си в залата обаче, и двамата отхвърлиха да създадат коментар пред публицисти. 

Съдът не съумя да открие задоволително доказателства, че той е взел участие в пране на пари под управлението на татко си. Според обвиняването обаче Васил Божков и синът му - Антон имат обща компания, а капиталът й е от заеми, дадени от сдружения на Васил Божков. 

За някогашната сътрудничка на хазартния необут магистратите бяха безапелационни, че остава в ареста. Имало свидетелски показания, че точно тя била връзката сред Васил Божков и сводниците, както и сред него и иманярите. Решението на  съда не предстои на обжалване.

Междувременно, съвещанието в съда мина при високи ограничения за сигурност. Всички присъстващи в залата седяха през метър-два разстояние един от различен.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР