Синът на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши – Нийл

...
Синът на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши – Нийл
Коментари Харесай

И брат на Джордж Буш-младши се подлъгал от Ружа Игнатова

Синът на някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш-старши – Нийл Буш, е получил 300 000 $ от българската " кралица " на криптовалутата Ружа Игнатова, търсена от ФБР поради машинация за над 4 милиарда $. Това твърди юрист Марк Скот, който е с обвиняване за пране на пари по делото против Игнатова, осведоми bg-voice.
Припомняме, че Игнатова и брат ѝ Константин са посочени за основатели на класическа пирамида (схема " Понци " ). Става въпрос за криптовалутата One Coin. Марк Скот обаче твърди, че е почтен и нямал никаква концепция, че в компанията на Ружа има нещо подозрително. За да оправдае наивността на клиента си, бранителят му Арло Девлин-Браун цитирал името на 64-годишния тексаски предприемач Нийл Буш, изяснява в. " 24 часа ".
Според думите на Скот, Нийл Буш съдействал на Игнатова за среща с китайски милиардер. Буш е бил член на директорския ръб на компанията на китаеца, която се занимава с енергетика - " Хайфу Енерджи ". Китаецът търсел заем, част от който да бъде затрупан с OneCoin. Идеята на инвестицията била китайската компания да извърши с парите договорка с нефт в Мадагаскар. А защитната теза на Скот е, че тъкмо наличието на Буш показвало, че на Игнатова може да се има вяра.
По-късно Нийл Буш е потърсен от сътрудници на ФБР, които проверяват схемата и дал показания за срещата в Хонконг. Братът на Джордж Буш- младши обяснил, че не е очаквал, че договорката е лъжлива. Нийл Буш щял да получи 10%, стига притежателят на китайската компания да успее да продаде криптовалутата.
В последна сметка договорката се провалила, разкриват американски издания.
Обвинението твърди, че компанията OneCoin, която още действа, има над три милиона участници, които получават комисиони за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата. Константин беше задържан на летището в Лос Анджелис през март и призна.  На 4 октомври той сключил с управляващите извънсъдебно съглашение, оповестено на 12 ноември. Срещу него няма да се повдигат повече обвинявания за закононарушение поради ролята му в OneCoin, само че все пак той може да получи присъда от 90 години затвор. Ружа Игнатова обаче изчезна и от нея досега няма диря.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР