Синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи - Сейф Ал

...
Синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи - Сейф Ал
Коментари Харесай

Синът на Кадафи - Сейф Ал Ислам, е започнал политическа дейност

Синът на някогашния либийски водач Муамар Кадафи - Сейф Ал Ислам, стартира политическа активност на територията на своята страна, съобщи по телевизия "Ал Арабия " юристът на семейство Кадафи Халед аз Заиди, представен от ТАСС.

"Сейф Ал Ислам взе участие в живота на либийското общество, той поддържа контакти с публичните дейци и с водачите на либийските племена за съставяне на всеобхватна стратегия ", означи юристът. По думите му синът на някогашния водач на Либия организира съвещания и срещи "за реализиране на единодушие и действително политическо споразумяване " в страната. "Сейф Ал Ислам има същото право, както всеки различен жител на Либия, да взе участие в политическия развой ", добави Аз Заиди.

Адвокатът опроверга изказванията, че синът на Кадафи е напуснал родината си и акцентира, че той няма да го направи, само че отхвърли да заяви къде тъкмо се намира неговият поддръжник.

44-годишният Сейф Ал Ислам - най-големият наследник от втория брак на убития по време на революцията от февруари 2011 година Муамар Кадафи, бе считан от татко си за негов политически правоприемник. Той е проектант и инженер по обучение, учил е в Австрия и Англия. Завършил е влиятелното Лондонско учебно заведение по стопанска система и политически науки с купа "доктор по философия ". Кадафи-младши оглавяваше интернационалния благотворителен фонд, носещ името на татко му, напомня ТАСС.

Сейф Ал Ислям бе задържан през ноември 2011 година от бригада опълченци от град Зинтан, когато пътуваше
към границата с Нигер. Лежа в пандиза, охраняван от една от контролиращите този град въоръжени групировки. Апелативният съд в Триполи на 24 юли 2015 година го осъди задочно на гибел по обвиняване в "престъпления против либийския народ ", осъществени по време на февруарската гражданска война. Местните ръководещи в Зинтан обаче изрично отхвърлиха да предадат пандизчията на столичните управляващи, с които те нееднократно враждуваха след рухването на предходния режим.

В началото на юни т.г. Сейф Ал Ислам бе освободен от пандиза в Зинтан. Срещу него има и обвинявания в закононарушения против човечеството от Международния углавен съд, който от няколко години желае той да му предаден, с цел да бъде съден в Хага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР