Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер беше намушкан

...
Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер беше намушкан
Коментари Харесай

Намушкаха до смърт сина на бившия германски президент Вайцзекер

Синът на някогашния немски президент Рихард декор Вайцзекер беше намушкан до гибел на обществена лекция, съобщи Би Би Си.
59-годишният доктор Фриц декор Вайцзекер таман изнасял лекция за чернодробните болести в болница в Берлин на 19 ноември по здрач, когато бил намушкан и умрял. Полицай, който не е бил дежурен в същия миг, само че се намесил, с цел да овладее нападателя, също е съществено потърпевш.

Баща му беше президент на Западна Германия (Федерална Република Германия) по времето на рухването на Берлинската стена и обединяването на Германия през 1990 година

Заподозреният, на възраст над 50 година, е задържан. Мотивът за нападението не е обяснен.

Нападението е осъществено в болница Schlosspark в Западен Берлин, където президентският наследник работел като доктор. Полицаят, който се отзовал, бил измежду слушателите на лекцията. Той не е единственият, втурнал се към сцената, с цел да спре нападението. Мъжът е откаран в друга болница.

Рихард декор Вайцзекер е президент на Федерална Република Германия от 1984 година до 1990 година Той остана на поста по време на обединяването на Източна и Западна Германия и продължи да служи като президент н на страната си до 1994 година Почина през 2015 година на 94-годишна възраст.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР