“Син флаг е най-престижната международна награда, която се присъжда на

...
“Син флаг е най-престижната международна награда, която се присъжда на
Коментари Харесай

5 райски гръцки плажа, които са най-близо до българската...

“Син байрак ” е най-престижната интернационална премия, която се присъжда на най-хубавите плажове в света. Притежател на “Син байрак ” може да стане плаж, който дава отговор на 32 условия като качество на водата, непорочност и съоръжение на самия плаж, сигурност, написа pochivka.blitz.bg.

Плажът, който има “Син байрак ” подсигурява: Чистота на морето и крайбрежната ивица; Организация на крайбрежната ивица; Безопасност на посетителите; Охрана на природата и отбрана на екологията.

2. Плаж Гьола на остров Тасос

Гьола е естествена морска лагуна, издълбана от морето в скалите. Наподобява плувен басейн, а скалите около него са терасовидни и няма да имате проблем да се разноските по тях, само че в случай че плажувате там ще би трябвало да сложите хавлиите си непосредствено върху тях. До плажа се стига по черен път, покрай Астрис и малко вървене пеш.



3. Офринио Бийч (Тузла)

Курортното селища Паралия Офринио (Тузла) се намира на 58 км от Кавала и на 28 км от Аспровалта. Въпреки че, предлага прелестни условия за туристите селището не е прекомерно оживено и е съвършен вид за спокойна отмора. Плажът Офринио Бийч е дълъг и необятен, и прочут с огромния си детски център - кафене с надуваема водна пързалка, хамаци, батути и специфични столчета за децата.

4. Ксениа (Хрусо)

Ксениа е залив, който се намира на един от полуостровите на Халкидики - Касандра, покрай селата Палюри и Пефкохори. Плажът е дълъг повече от 1 км, със дребен пясък и е толкоз плитък, че това го прави извънредно желан от фамилии с дребни деца. На част от плажа има няколко плажни бара, само че останалата част е свободна зона.

5. Олимпик Бийч, Паралия Катерини



Олимпик Бийч е малко курортно градче на 3км от плажа на Катерини и на 76 км от Солун. Ако търсите по-спокойна отмора, това е идеалното място, защото не е пренаселено с туристи. Плажната линия е дълга и с пясък. Плажът също е притежател на премията “Син байрак ” и е подобаващ за деца, написа " Новини Лондон ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР