Син алкохолик е подпалил селскостопанските постройки на родителите си в

...
Син алкохолик е подпалил селскостопанските постройки на родителите си в
Коментари Харесай

Алкохолик превърна родителите си в роби, накрая запали дома им

Син пияч е запалил селскостопанските постройки на родителите си в Писарево, откакто същия ден му връчили ограничаваща правосъдна заповед да не се приближава до тях година и половина.

42-годишният Ивайло луднал и към 14 часа излял една туба нафта в плевнята и драснал клечката. От огнения пъкъл изгоряла техниката на старците, с която те се трудели да отглеждат зеленчуци върху 5 дка равнища, написа "Борба ".

81-годишният дядо Георги Йорданов макар годините си всеки ден продавал на пазара в Горна Оряховица създаденото в градината си, с цел да има пари да претърпява. Той и 75-годишната му брачна половинка Анка давали всеки ден по 15 лева на Ивайло за пиянство и цигари, с цел да бъде мирен и да не ги плаши с пердах и палеж.

С останалите пари от тежкия труд старците си помагали към пенсията от 300 лева за двамата. Успели да си купят 8 кубика дърва за зимата, само че те също изгорели в пожара на 13 август, запален от родния им наследник. В пламъците изгорели мотиките и другите принадлежности, харанията на баба Ани, мотофрезата, даже маркучът за поливане на градината от кладенеца в двора.

Седем огнеборци с две коли, едната от които специфичен автомобил, са съумели да спасят къщата на дядо Георги и баба Анка от опожаряване. Въпреки напъните са били унищожени 102 кв. м заслон, 84 кв. м плевник, 8 кубика дърва за огрев, една мотофреза и един циркуляр. Дни след пожара огнището продължавало да тлее и да се самозапалва още веднъж.

Старците с кофи от герана вадили вода и потушавали новите огнища, тъй като към този момент нямали даже маркуч…

Още в деня на палежа Ивайло е задържан и пратен в Церова Кория на лекуване. В психоболницата мъжът обаче е вкарван 6 пъти от 2013 година до момента, само че без действителен резултат, тъй като, откакто излезе, отново започвал да пие и да принуждава старите си родители да му робуват и да му дават всеки ден пари.

„ Положението на майка и баща е трагично. Брат ми живее при тях от шест години, тъй като си няма дом. Той бе отличен готвач, само че се пропи след раздялата с жена си. Аз и другият ни брат оказваме помощ, с каквото можем, само че аз самата съм с ТЕЛК и нямаме повече пари. Молим положителните хора да оказват помощ на нашите родители с техника, с която да се изринат останките от пожара в къщата. Тогава по знамение единствено стаите на парцела не са наранени, тъй като газовата бутилка е изхвърчала от сайванта и е гръмнала в двора на съседите.

Пожарникарите гасиха пожара часове наред”, описа през вчерашния ден в редакцията тъжната и покъртителна история Надка Енчева. Тя живее във В. Търново и има свое семейство, а другият брат живее в Лясковец. Когато преди години отново била издадена ограничаваща заповед за Ивайло, брат му го подслонил, след това Надка му намерила квартира в остарялата столица, която плащала.

След приключване на периода Ивайло обаче отново се върнал в Писарево и тормозът на старите хора почнал още веднъж.

„ Той безусловно ги е трансформирал в свои плебеи. Те са длъжни всеки ден да му дават пари за алкохол и цигари. Иначе блъска баща, бие го, споделя, че ще ги изгори живи. Ако някой желае да помогне, дано ми се обади на тел. 0885 84 84 51! “, моли обезверената щерка Надка.

Тя добави още, че тези дни ходили обществените и дали обещание еднократна помощ от 375 лева за възрастните хора, само че не било ясно по кое време ще я получат и защо ще им стигнат тези пари. Освен това алкохолната взаимозависимост на брата в действителност май изобщо не е била лекувана, а по време на един от престоите в психоболницата той излязъл и отишъл на село да желае пари за пиянство.

Ограничителните заповеди в такива случаи пък не разясняват къде да отиде насилникът, който действително няма различен дом с изключение на този, в който тормози околните си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР