Символична присъда получи турчинът Емрах Кискин затова, че подхвърли 200

...
Символична присъда получи турчинът Емрах Кискин затова, че подхвърли 200
Коментари Харесай

Символична присъда за турчина без книжка, подхвърлил 200 лева подкуп на катаджии

Символична присъда получи турчинът Емрах Кискин по тази причина, че подмятна 200 рушвет на служители на реда, откакто беше хванат да кара без брошура в Пловдив.

Пловдивския областен съд реши той да изтърпи 1 година условна присъда с 3 години изпитател период и санкция от 1500 лв.. Мярката му за неотклонение също беше променена от „ парична гаранция” в „ подписка”.

Турчинът беше хванат на 27 февруари предходната година дружно с негов другар да се придвижва с „ Опел Астра “ с български номера, макар, че нямал брошура. При профилирана полицейска акция, чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция лекия автомобил на ул. „ Георги Бенев “. Те поискали документите от Кискин, само че той им дал единствено паспорта си, като по-късно от информация на Интерпол станало ясно, че не има шофьорска брошура.

По време на инспекцията се появил и преводач, който по това време минавал с каруцата си из махалата. След като видял, че катаджиите и пасажерите в спрения автомобил не могат да се схванат, той отишъл при служителите на реда и предложил да превежда.

След като станало ясно, че спътникът на Кискин има брошура, служителите на реда му разрешили да отиде до квартирата, която била на близо, с цел да потърси свидетелството за ръководство на своя другар. След като се върнал, Раик обяснил, че не я намира и още веднъж отишъл до квартирата, с цел да търси на друго място. През това време катаджиите спрели и различен автомобил с немска регистрация, лидерът на който се оказал използвал опиати.

Междувременно Раик се върнал и дружно с приятеля си и преводачът Кокев чакали встрани. От показанията на тримата стана ясно, че Кискин изискал пари от приятеля си и ги дал на преводача, който от своя страни отишъл и ги пуснал в патрулката. Те настояват, че са дали парите, с цел да си платят акта на място, въпреки в никакъв случай да не е ставала дума какъв брой тъкмо коства сходно нарушаване. Преводачът бил споделил на Кискин, че „ в България по този начин не се прави”, само че той му отвърнал, че и различен път е правил по този начин.

След като видели парите на седалката на патрулния автомобил, чиновниците на Министерство на вътрешните работи не взели подкупа и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. След идване на дознатели, специалисти и длъжностни лица, номерата на колата били свалени, а очевидците отведени в районното. Там бил формиран и акт на Кискин.

В хода на делото бяха разпитани служителите на реда, двамата турци и преводачът.

Държавното обвиняване изиска 2 години условна присъда с 3 години изпитателен период и санкция сред 2000 и 3000 лв., а отбраната – минимално наказване. И двете страни желаеха анулация на възбраната на турчина да напуща рамките на България.

Съдът в завършек на сметка реши да даде алегорична присъда от 1 година условно с 3 години изпитател период и санкция от 1500 лв.. Мярката за неотклонение на Кискин също беше изменена в „ подписка”, само че възбраната да напуща страна не беше почетено.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР