Символична първа копка на автомагистралата Русе - Велико Търново ще

...
Символична първа копка на автомагистралата Русе - Велико Търново ще
Коментари Харесай

Първа копка на магистралата "Русе - Велико Търново"

Символична първа копка на автомагистралата " Русе - Велико Търново " ще създадат през днешния ден министър председателят Николай Денков, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, регионални шефове и кметове от района.

Проектното трасе на бъдещата автомагистрала е с обща дължина близо 133 км и е разграничено на три сектора: Русе - Бяла, обход на град Бяла и Бяла - Велико Търново. Изграждането ѝ ще стартира от точка в землището на община Ценово, за която има подготвен механически план, приключени отчуждавания и е издадено позволение за градеж. За останалата част от автомагистралата тези процедури не са приключени.

Проектът за построяването на лот 1 и 2 от Автомагистрала „ Русе - Велико Търново " е включен в стратегия „ Транспортна съгласуваност " 2021-2027, а министърът на районното развиване в служебния кабинет на Румен Радев Иван Шишков я разгласи за народен обект.

Автомагистралата ще стартира от Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя към Шипка и Прохода на Републиката. Трасето по план е с автомагистрален габарит с две дейни и една спешна лента за придвижване в посока, междинна разграничителна линия и банкети. Предвидени са нужните пътни възли и връзки, с цел да може жителите от обособените обитаеми места да имат бърз и комфортен достъп до трасето на аутобана.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР