Символична глоба от 500 лева и пробация. С толкова се

...
Символична глоба от 500 лева и пробация. С толкова се
Коментари Харесай

Помните ли садиста Живко, изкормил котка посред бял ден? Зверството му постави начало на революционни промени

Символична санкция от 500 лв. и пробация. С толкоз се отърва Живко Стоянов, който предходната година насъска питбула си против улична котка, след което я изкорми с нож пред очите на десетки бургазлии. 
Припомняме, че 26-годишният мъж с обременено правосъдно минало подписа съглашение с районния прокурор Георги Попдобрев и отърва пандиза. За закононарушението законът планува наказване "лишаване от независимост " от 1 до 3 години, изключително като се има поради, че Стоянов е осъществил действието в изпитателния период на постановена му неоправдателна присъда за владеене на наркотични субстанции.
Днес се навършва тъкмо една година от злокобната проява. Припомняме, че на 7-и октомври 2016 година, тъкмо в 16:45 часа, пред погледите на десетки хора, в това число и дребни деца, Живко насъска голямото си куче против котка с няколко дребни. След като вижда, че жертвата не е изцяло умъртвена и към момента мърда, "смелчагата " вади нож и я довършва собственоръчно.
По тази причина Burgas24.bg се свърза с Неда Недина от организацията "Милосърдни сърца ", която първа алармира за зверството и направи всичко по силите си злосторникът да понесе отговорност за дейностите си. 
Въпреки протестите, които зоозащитници проведоха пред Съдебната палата в Бургас, съдът не се отнесе с нужната суровост към злосторника. Не се стигна до развой, в който да бъдат разпитани десетките очевидци на действието и Живко се размина със смешна санкция.
Случаят обаче не е пропуснат, като организациите за отбрана на животните в Бургас не престават да упорстват за незабавни ограничения против издевателствата на четириноги. Burgas24.bg научи, че през август е извършена среща с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов, който персонално се е заел с казуса. 
Проведена е среща с представители от всички обитаеми места в региона. Поставено е началото на революционни промени, като случаите за принуждение върху животни ще се поемат от дежурен, който ще извършва функционалностите на така наречен зоополиция. Сигналите, подадени на телефон 112 пък ще се пренасочват към съответното РПУ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР