Символичен протест под лозунга Долу Винету организират в Деня на

...
Символичен протест под лозунга Долу Винету организират в Деня на
Коментари Харесай

Под лозунга „Долу Винету” библиотекари вдигат протест

Символичен митинг под лозунга „ Долу Винету ” провеждат в Деня на националните будители чиновници на библиотеки в София, Варна, Велико Търново, Кърджали, Ловеч, Силистра, Хасково и други места в страната. Романът „ Винету ” стана прочут като обичана книга на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

Това е оповестил Ганчо Ганчев, член на Управителния съвет на Независима синдикална федерация „ Култура “ – КНСБ, и ръководител на синдикалната организация на КНСБ в Националната библиотека „ Св. Кирил и Методий ”.

Поводът за недоволството са ниските заплати. В библиотеките възнагражденията не са обвързани с минималната работна заплата. С техните чиновници културното министерство няма подписано съглашение за актуализиране на заплатите според растежа на минималната работна заплата за страната. Това е единственото направление в културния бранш, което е ощетено – сходни договорености съществуват при театрите, музикалните и танцовите изкуства, музеите и галериите. При библиотекарите възнагражденията се усилват единствено в случай че са налице средства в бюджетите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР