Символичен протест на служители на градския транспорт в няколко града.

...
Символичен протест на служители на градския транспорт в няколко града.
Коментари Харесай

Служители на градския транспорт излизат на протест

Символичен митинг на чиновници на градския превоз в няколко града. На този стадий ще бъдат сложени протестни табели върху транспортните средства, както и по билетните каси.

Искането на Федерацията на транспортните чиновници към КНСБ е за 37 милиона лв. в бюджета за следващата година, с цел да бъдат увеличени заплатите в бранша. Заради неналичието на задоволително личен състав изключителният труд в някои сдружения доближава над 250 000 часа, регистрират синдикатите. Кризата за фрагменти е най-сериозна в София.

Председателят на федерацията Иван Киров съобщи, че признатите промени в проектобюджета за 2024 година никога не удовлетворява стачкуващите. " Едно празно говорене от министъра на финансите, който твърди, че с цел да се върнат хората от чужбина в България, би трябвало да се покачат приходите им. Няма никакъв растеж на дотациите, които ще бъдат отправени към градския превоз ", съобщи той пред Нова.

По думите му главното трудово заплащане на един водач сега е 1830 лв.. С спомагателните възнагражденията и съгласно трудовия стаж се получава чиста заплата сред 2000 и 2500 лв., само че с стремглаво полагане на ексклузивен труд, посочи Киров.

Синдикатите са безапелационни, че няма да прибягват до парализа на градския превоз. Но водачи от цялата страна са в подготвеност да се включат в националния митинг на КНСБ на жълтите павета на 18 декември, с цел да напомнят своите претенции, в случай че са останали нечути.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР