Символът на превзетата държава - нос Чукалята © Георги Кожухаров

...
Символът на превзетата държава - нос Чукалята © Георги Кожухаров
Коментари Харесай

Най-четените политически текстове на "Капитал" за годината

Символът на превзетата страна - нос Чукалята

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Lightest 2017

Най-четеното в Light през 2017
25 дек 2017
Фотогалерия: България през 2017

Знаковите фрагменти от годината
23 дек 2017
Изборът на читателите

Най-четените и най-коментираните публикации на " Капитал " за 2013 година
31 дек 2013 В година, в която имаше парламентарни избори, би било предстоящо отпред на класацията на най-четените текстове за политика и стопанска система през годината да стои публикация за изборите. Дали поради към този момент очевидната отмалялост от непрекъснати избори (това е петата поредна година с такива) или тъй като забележимата политика тук е единствено прикритие за невидимото, само че класацията за топ 5 на най-четените политически текстове за годината включва единствено един и то на трето място текст за изборите - Live блогът, който " Капитал " направи в деня на вота.

Ето какво притегли най-вече вниманието ви от секциите в К1 тази година.

1. Полуостровът на Доган
Историята за бавното, само че несъмнено завладяване на нос Чукалята до Бургас от почетния водач на Движение за права и свободи смайва с описанието на това по какъв начин действа една завладяна страна - от подозрително строителство, до цялостното затваряне на очите на всички институции. Категоричният (и тъжен) номер 1 за тази година.

2. Тихите борби на огромния човек
In memoriam за Кристиан Таков - юристът, който надскочи границите на полето си и се трансформира в един от дребното знаци на свободното и свястно слово в тази страна. Съдебният кореспондент Росен Босев за познанството си и уроците на Таков.

3. Герб победи Българска социалистическа партия във вота, който остави всички недоволни
Вече упоменатото следене на деня за гласоподаване, в края на който патриотите и ГЕРБ се оказаха печеливши, Българска социалистическа партия осъзна, че е изпуснала изборите, а няколкостотин хиляди дейни десни (и не само) гласоподаватели се оказаха непредставени и излъгани.

4. Герд Леонард за бъдещето
Един от най-известните футуролози приказва с " Капитал ", с цел да каже, че специалностите на бъдещето ще са тези, свързани с грижата и разбирането на хората, а не на роботите. Част от тематиката ни на броя за идването на роботите.

5. Спирането на " Шоуто на Слави "
Този сюжет, който беше полу-предизборен, полу-бизнес и напълно пропуснат все още, е индикативен за това по какъв начин някакви драми на деня хващат вниманието ни и ни наподобяват значими, единствено с цел да се обърнем след няколко месеца и да разберем, че сме пропуснали да забележим други, по-важни неща.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР