Символът на Бургас – Моста, е взел над 100 жертви,

...
Символът на Бургас – Моста, е взел над 100 жертви,
Коментари Харесай

Черна прокоба тегне над един от символите на Бургас?

Символът на Бургас – Моста, е взел над 100 жертви, откогато е основан. Това сподели старшият избавител на плажа в Бургас Петър Русев, представен от Фокус.

По думите му от 1986 година, когато е основан, Моста взима по 4-5 жертви годишно – самоубийци или удавници.

„ Служителите от Общинска полиция пишат актове на нарушителите, които скачат оттова в морето, само че младежите не престават да го вършат “, уточни още спасителят. Той добави, че единственият интервал без произшествия, е бил преди две години, когато мястото е било в ремонт.

„ Колоните на Моста са доста дебели – към 3-4 метра в диаметър, няма стълби или парапет, на които човек да се подпре, ако падне “, съобщи също Петър Русев.

Според него там би трябвало да бъде построено в допълнение оборудване, което да редуцира броя на случаите, като е належащо да бъде сложено и видеонаблюдение.

„ Там е неохраняема от спасителите зона, евентуално и по тази причина се случват неприятните събития “, сподели още Русев.

По думите му плажуващите би трябвало да съблюдават всички инструкции на спасителите, с цел да не се стига до съдбовен край.

„ На всеки пост има на 3-4 езика пояснения какво значи всеки цвят на флаговете. Раздаваме брошури с пояснения, вършим демонстрации, взаимно с Българския Червен кръст, само че резултатът е съвсем нулев “, добави спасителят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР