Символът на Брюксел почете Брекзит. Пикаещото момченце, или Манекен Пис,

...
Символът на Брюксел почете Брекзит. Пикаещото момченце, или Манекен Пис,
Коментари Харесай

Облякоха Манекен Пис като Джон Бул в чест на Брекзит

Символът на Брюксел уважи Брекзит. Пикаещото момченце, или Манекен Пис, беше облечено през днешния ден като Джон Бул - фиктивен персонаж - знак на Англия.              

A post shared by (@philippe_close) on Jan 30, 2020 at 2:46am PST

Това се случва за повторно в историята. За пръв път Манекен Пис влезе в облеклата на Джон Бул на 24 април 1972 година, когато Англия се причисли към Европейската общественост.

Сега, 48 години по-късно, Брюксел и нейният знак отдават респект на напускащия Съюза остров. Брекзит би трябвало да стане факт на 31 януари 2019 година след съвсем три години на комплицирани договаряния и подозрения по отношение на целесъобразността му.
This John Bull costume on the Mannekin Pis was a gift from Britain in the 1970s..
— James Crisp (@JamesCrisp6)
Манекен Пис е най-известният знак на белгийската столица. Миниатюрната дрънкулка се намира близо до площад Гран Плас. Днешния си тип статуята придобива през 1619 година Тя неведнъж е крадена, в това число по време на Наполеоновите войни (1803-1815 г.).              

A post shared by (@lesoirbe) on Jan 30, 2020 at 5:29am PST

През последните години Манекен Пис постоянно сменя своите костюми. Това се прави, с цел да се почетат значими дати и събития.              

A post shared by (@lecho.be) on Jan 30, 2020 at 7:09am PST

В центъра на Брюксел пикаещото момченце има собствен личен музей, в който са изложени негови " костюми " по всевъзможни мотиви. На видно място е ситуирано и момченцето в българска носия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР