Симулацията на уебсайта Pandemieende.de предсказва края на настоящата здравна криза

...
Симулацията на уебсайта Pandemieende.de предсказва края на настоящата здравна криза
Коментари Харесай

Симулация предвижда край на пандемията в Германия след 100 дни

Симулацията на уеб страницата Pandemieende.de предсказва края на актуалната здравна рецесия в Германия след 100 дни, оповестява в. „ Билд ”.
Изданието обаче слага под въпрос истинността на предвиждането. И установи, че това е допустимо, единствено в случай че се вземат поради единствено обособени аспекти на комплицирана зараза.
 Коронавирусът по света: Разпространението на болестта се забавя Коронавирусът по света: Разпространението на болестта се забавя
171 738 551 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 89,78 на ст...
Pandemieende.de пресмята края на пандемията въз основа на настоящата степен на имунизация (измерена на приблизително 7-дневно ниво), досега, в който е доближат стадният имунитет (чрез два пъти ваксинирани) от 70 % от общото население.
Изчислението се основава на население от 83 190 556 поданици и 14 615 052 два пъти имунизирани в Германия. Досега 17,6 % от цялото население е изцяло ваксинирано - повече от 80 % към момента липсват (към 31 май).
Но в симулацията на Pandemieende.de да вземем за пример не се включва броят на хората, които са се възстановили, които съгласно сегашните правила се смятат за ваксинирани в продължение на шест месеца и имат същите права като тези, които са били имунизирани.
Изчислението се основава напълно на степента на имунизация.
 СЗО регистрира известно на ден закъснение на пандемията в международен мащаб СЗО регистрира известно на ден закъснение на пандемията в международен мащаб
Броят на доказаните случаи на ковид в света доближи съвсем 170 милиона, като се усили с повече от 469 хиляди през последния д...
В момента има доста индикации, че пандемията постепенно, само че несъмнено завършва: от ден на ден и повече разпределяне на рестриктивните мерки, ваканцията е допустима още веднъж и децата най-сетне имат право да се върнат в учебно заведение.
Вицеканцлерът Олаф Шолц желае да остави да работи до края на юни по този начин наречената федерална " спешна спирачка " за ограничение на пандемията. Сега е пристигнал моментът " последователно да оставим пандемията зад нас с началото на лятото ", съобщи претендентът на СПД за канцлер в понеделник в Берлин.
По отношение на сигурността на изчислението на Pandemieende.de, от „ Билд ” се свързали със статистика проф. Д-р. Кристиан Хесе, началник на отдела за математическа статистика в Университета в Щутгарт. Според него „ не е допустимо да се предскаже тъкмо краят на пандемията “. Защото „ Прогнозата за пандемия е по-сложна от прогнозата за времето “, споделя Хесен.
" За стадния имунитет се нуждаем от имунизационен обсег от 70 % от популацията ", сподели Хесен пред вестника. Компютърът от Pandemieende.de се основава на това съмнение, само че в това време не включва фактори като вид на вируса, против който имунизацията не е ефикасна.
 В Германия проверяват огромна машинация с проби за Covid-19 В Германия проверяват огромна машинация с проби за Covid-19
В Германия проверяват огромна машинация с проби за Covid-19, предава БНР. В страната визитата на магазини, музеи и заведения за хране...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР