Симулативният процес е част от съвместни инициативи по повод 15

...
Симулативният процес е част от съвместни инициативи по повод 15
Коментари Харесай

Студени по право решиха съдебен административен спор в симулативен процес

Симулативният развой е част от взаимни начинания във връзка 15 години от основаването на Административен съд – Благоевград и 30 години от основаването на Правно-историческия факултет към Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград

Студенти по право в Правно-историческия факултет към Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград приготвиха и осъществиха привиден развой по административно дело. Студентите сами приготвиха процеса, по заложен образец от действителен проблем от корици на дело в Административен съд – Благоевград – а точно – административно дело, формирано по тъжба срещу подзаконов нормативен акт – Наредба на Общински съвет за изискванията и реда за паркиране на пътни транспортни средства.

В правосъдната зала ги посрещна ръководителят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова, която е и техен учител, в екип с доцент доктор Веселина Бучкова. Пред свои сътрудници, студенти и пред магистрати и правосъдни помощници от Административен съд – Благоевград, бъдещите адвокати показаха акуратен правосъден развой по обжалване и отбрана на подзаконов нормативен акт, ведно с стимулирано правосъдно решение. „ Имам удовлетворението, че Вие, сътрудници, сами подготвихте процеса и имам вяра, че такива начинания дават нужната ви убеденост, оказват помощ ви да прецизирате фантазиите си и да потвърдите желанията си за професионалното бъдеще “, означи арбитър Мария Тодорова.

Председателят на Административен съд – Благоевград Мария Тодорова изрече задоволство с признателност за дългогодишното партньорство с Правно-историческия факултет. Деканът на Правно-историческия факултет доцент доктор Николай Марин удостовери взаимната нужда и значителност на Правно-историческия факултет и Административния съд и изрече увещание, че партньорството до през днешния ден е основа за бъдеща съвместност в работата на университетските и професионални общности.

За първия тренинг на студентите в правосъдната зала ръководителят на съда Мария Тодорова им връчи удостоверения с най-висока оценка за подготовката и осъществяването на симулативния развой. Бъдещите адвокати получиха и Конституцията на Република България с посланието да търсят и отстояват върховенството на закона с воля, поредност и неизменност.

Симулативният развой е част от поредност взаимни начинания, които Административен съд – Благоевград и Правно-историческия факултет към Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград осъществят във връзка юбилейните си годишнини.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР