Симптомите на висока кръвна захар, характерни за диабет тип 2,

...
Симптомите на висока кръвна захар, характерни за диабет тип 2,
Коментари Харесай

4 нощни симптома, които издават диабет

Симптомите на висока кръвна захар, присъщи за диабет вид 2, могат да се появят и през нощта, напомнят лекарите.

Няколко фактора могат да доведат до повишение на кръвната захар през нощта. Според специалисти те са свързани с равнищата на физическа интензивност, вечерята преди лягане, храненето денем и равнищата на напрежението - всички тези и други условия могат да повлияят на равнищата на кръвната захар, повишавайки ги или карайки ги да се двоумят.
 Това заболяване при дамите отключва диабет Това заболяване при дамите отключва диабет
Диабетът е освен измежду най-често срещаните, само че и измежду най-пренебрегваните болести. Експерти разкриха кое заболяване при дамите отк...

Каква е повода за това повишение на кръвната захар през нощта?

Учените изясняват, че през нощта, когато човек спи, черният дроб отделя глюкоза в кръвния поток. Тя се складира в него и когато го напусне, навлиза в кръвоносната система. От своя страна инсулинът е медиатор и ограничител, който задава на черния дроб команда за количеството глюкоза, което му е задоволително. Когато възникне нередовност в тази система (например заради нарушавания, които засягат чувствителността на клетките в тялото към инсулин), равнищата на захарта могат да се покачат.

Специалисти от английската организация Diabetes разкриха нощните признаци, които могат да демонстрират
висока кръвна захар и диабет, написа Express, а точно: неприятен сън постоянно уриниране жадност главоболие
Освен това, в случай че равнищата на кръвната захар са извънредно високи, може да се развие положение на диабетна кетоацидоза. В организма това може да усили наличието на кетони - непряк артикул от разграждането на мазнините. Диабетната кетоацидоза нормално се развива много постепенно (около 24 часа) и може да докара до пристъп или диабетна кома.
 Този признак на диабет се демонстрира единствено през нощта Този признак на диабет се демонстрира единствено през нощта
Един от неприятните признаци на диабет се демонстрира единствено през нощта. Според специалисти това заболяване може да предизвика развиването на пер...

Също по този начин, специалистите предизвестяват, че неустойчивостта в равнищата на кръвната захар през нощта може да бъде повода човек да се усеща изтощен на идващия ден.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и информацията в нея не може да замести консултацията с доктор.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР