Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на

...
Симптомите на щама Омикрон рязко се различават от тези на
Коментари Харесай

Това е един от първите симптоми на Омикрон

Симптомите на варианта " Омикрон " внезапно се разграничават от тези на останалите варианти. Един от първите признаци на болестта е съществуването на болно гърло, което предизвиква и пресипнал глас , открили учените.

От главоболие до интензивна болежка в тялото, " Омикрон " не би трябвало да се приема безгрижно и този вид е доста друг от обичайните признаци на ковид.

Другите общоприети прояви на варианта засягат хрема, драскане в гърлото, главоболие, отмалялост и кихане , разкрива изследване на здравната научна компания Zoe.

При първите прояви на ковид преди година хората бяха предупреждавани да внимават за висока температура, нова и продължителна кашлица и загуба/промяна на чувството за усет и аромат. Днес признаците на " Омикрон " са по-подобни на тези на елементарна простуда. Това значи, че доста хора не осъзнават, че са инфектирани и предават заболяването на други хора, преди да си създадат тест.

Симптоми като запек, нощно изпотяване, загуба наизуст и ориентировка, както и липса на вкус също са постоянно срещани измежду инфектираните.

И макар че признаците са разнообразни, " Омикрон " е разказан като " много по-лека форма " на вируса от доктор Анжелик Кутзи, южноафриканският доктор, който за първи път сигнализира за новия вид. Лекарят предизвестява и че неимунизираните ще усещат доста по-силно болката в мускулите и главоболието. Заразеният с ковид може да болести други два дни преди появяването на признаците и до 10 дни по-късно.

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР