Симпатизанти на Левицата се събраха на протест пред министерството на

...
Симпатизанти на Левицата се събраха на протест пред министерството на
Коментари Харесай

Мая поиска оставката на енергийния министър

Симпатизанти на Левицата се събраха на митинг пред министерството на енергетиката и приканиха министър Румен Радев да подаде оставка. На митинга участва и едно от ярките лица във групировката - Мая Манолова. Това оповестиха от пресцентъра на Левицата.

Недоволството на стачкуващите бе подбудено от готвеното изваждане на битовите консуматори на свободния пазар на електрическа енергия. Според Манолова битовите потребители ще излязат на енергийната борса и ще купуват ток, както го купуват компаниите.

По думите й този проект на държавното управление ще се осъществя на две стъпки. Първата е от 1 януари 2024г, в разгара на зимата, когато НЕК ще престане да бъде публичен снабдител и ЕРП-тата, крайните доставчици ще продават ток на потребителите от енергийната борса.

Тя акцентира, че токът, който плащаме по 115лв/МВтч ще се усили със 100лв. Става дума за 3,5-4 млн битови консуматори, които използват 12,5 млн МВтч, което при нарастване на тока с 100лв значи 1,250 милиарда лева, които ще излязат от джобовете на българските жители, разясни Манолова.

От ЛЕВИЦАТА! сложиха въпроса чий е лобисткият интерес, който пази министърът на енергетиката. Мая Манолова бе безапелационна, че Европейски Съюз не ни задължава да извадим потребителите на свободния енергиен пазар. Тя насочи зов към КЗП и КЕВР да се намесят и да дадат негативно мнение против този законопроект.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР