Симпатизанти на крайнодясната организация Ку клукс клан (ККК) вероятно са

...
Симпатизанти на крайнодясната организация Ку клукс клан (ККК) вероятно са
Коментари Харесай

ККК буни САЩ?

Симпатизанти на крайнодясната организация Ку клукс клан (ККК) евентуално са били виновни за конфликтите в Съединени американски щати, съобщи Ен Би Европейски Съюз.

Според репортаж на американската медия расисти са разпространявали посредством Twitter апели за въоръжена битка. Голяма част от тези изявления са били "подписани " от Национална антифашистка организация. Един от постовете е гласял: Напред, приятели! Да разрушим града (не се е споменавало съответно място) и капитализма!

Телевизията добави, че този и сходни постове са се появили в системата за микроблогове след основаването на подправени профили, хакерски офанзиви и обири на идентичност от неактивни профили в Twitter. "Истинските създатели на "крайнолевите " изявления са били от ККК ", описа още Ен Би Европейски Съюз.

Антифашистката организация неотдавна е била упрекната от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е стояла зад сцените на принуждение, съпроводили митингите, провокирани от гибелта на чернокожия Джордж Флойд. Мъжът от град Минеаполис (щата Минесота) е умрял, откакто е бил измъчван от полицейски чиновници.

Джордж Флойд е погубен, само че в кръвта му са открити следи от опиати

ККК (създадена през 60-те години на ХIХ век) в никакъв случай не е била записана. Организацията е имала голям брой разклонения в огромна част от американските щати. Според Федералното бюро за следствие в ККК са членували към 8000 души и тя е нямала единна йерархична конструкция на държавно равнище.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР