Симона Халеп продължава да впечатлява с представянето си на тазгодишния

...
Симона Халеп продължава да впечатлява с представянето си на тазгодишния
Коментари Харесай

Отново безапелационна: Халеп е във втората седмица на Уимбълдън без загубен сет!

Симона Халеп продължава да впечатлява с представянето си на тазгодишния Уимбълдън и през днешния ден справедливо откри място във втората седмица на конкуренцията. По пътя си до третия кръг румънката не бе изгубила нито сет, като през днешния ден удължи тази си серия, преодолявайки с лекост съпротивата на международната №92 Магдалена Фрех. След тъкмо 68 минути престой на корта тя оформи безапелационното 6:4 6:1 и по този начин си подпечата билета за влизане в осминафиналната фаза, където ѝ следва да премери сили с победителката от конфликта сред Паула Бадоса и Петра Квитова.

Халеп започва стремително срещата, пласирайки ударите си с оптималната дълбочина и не позволявайки на съперничката си да навлезе в темп. Това докара до два ранни брейка в актива на по-високоранкираната тенисистка, която небрежно излезе напред в резултата с 4:0. Впоследствие румънката позволи къс спад в представянето си, довел до връщане на един от пробивите, само че това не се оказа съдбовно за развръзката, защото при втория си опит да затвори сета, международната №18 бе безпогрешна, спечелвайки подаването си на нула.

Втората част се трансформира в същински тенис рецитал от страна на шампионката от 2019-а, която не пропускаше опция да нападна и печелившите удари от нейната ракета валяха един след различен. Тя завоюва всеки един от сервис геймовете на Фрех, която по този начин и не успяваше да откри отговор на съвършената игра на своята съперничка, и не след дълго Халеп си подсигурява място измежду най-хубавите 16 в шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР