Симона Халеп победи категорично Серина Уилямс на финала на Уимбълдън

...
Симона Халеп победи категорично Серина Уилямс на финала на Уимбълдън
Коментари Харесай

Симона Халеп е новата шампионка на Уимбълдън

Симона Халеп победи изрично Серина Уилямс на финала на " Уимбълдън " с 6:2, 6:2 и стана първата румънска шампионка с купата от Лондон. Това е втори трофей от Големия шлем за Халеп, която предходната година завоюва " Ролан Гарос ".
 Симона Халеп: Играла съм със Серина повече от един път, ще я победя
Преди мача американката бе посочена за любимка от букмейкърите, само че все пак нейната съперничка сподели приказен тенис и не и даде безусловно никакви шансове на корта.

В първия сет Халеп започва ослепително и осъществя два пробива, повеждайки 4:0. В последна сметка румънката с лекост затвори с 6:2 като Уилямс я подкрепя с голям брой непредизвикани неточности. В този начален сет Уилямс не съумя да осъществя нито един ас. Халеп пък направи едвам две непредизвикани пропуща за 26 минути на корта.



През втората част двете започнаха равностойно до 2:2, а по-късно румънката влезе в серия от четири следващи гейма, два от които след пробиви, и по този начин завоюва и самия мач.

Това е едвам втората победа след игра на Халеп против Уилямс, откакто тя я победи и на финалите в Сингапур през 2014 година. С триумфа си румънката лиши Уилямс от рекордна 24-а купа от Големия шлем и първа като майка.

Серина можеше да се изравни с Маргарет Корт, която има 24 трофеи от най-престижните в кариерата си. Сега те щя би трябвало да изчака най-малко до US Open в опита си да стигне до това достижение. Любопитен е фактът, че Уилямс към този момент е в серия от 3 поредни загуби в Мейджър финали – Уимбълдън 2018 и 2019 и US Open 2018.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР