Симона Халеп е първата финалистка в тазгодишното издание на тенис

...
Симона Халеп е първата финалистка в тазгодишното издание на тенис
Коментари Харесай

Халеп пречупи Бенчич за четвърти финал в Мадрид

Симона Халеп е първата финалистка в тазгодишното издание на тенис шампионата за дами в Мадрид. Румънката надигра Белинда Бенчич от Швейцария в три сета – в обособените елементи 6-2, 6-7 (2), 6-0. Двубоят стартира чудесно за румънката, която проби още в първия сервис гейм на швейцарката, само че Бенчич изравни при 2-2.

Последва нов брейк за поставената под номер 3 в конкуренцията, която проби още един път подаването на съперничката и завоюва откриващата част след 6-2. Вторият сет бе надалеч по-равностоен, като двете си размениха по два пробива. Първо Бенчич загуби сервиса си, направи мигновен рибрейк, а в следствие проби на собствен ред в четвъртия гейм, само че Халеп върна пробива в идващия.

Така се стигна до тайбрек, в който швейцарката бе по-съсредоточена и солидна, и вкара срещата в решителна трета част. В нея, обаче, Бенчич бе тотално изтощена и направи голям брой непредизвикани неточности, които разрешиха на Халеп да не й даде гейм в третия сет. Успехът бе втори за румънката над Бенчич в тяхното съревнование, с което общият резултат бе подравнен. Тя се реваншира за загубата си от швейцарката по-рано през сезона в Дубай, когато отстъпи в три трагични сета.

Така двукратната шампионка в Мадрид е на своя четвърти край в испанската столица, като ще се опита да завоюва трета купа след 2016 и 2017. На финала тя ще спори с победителката от другия полуфинал сред Слоун Стивънс и миналогодишната финалистка в конкуренцията Кики Бертенс, като дуелът сред двете стартира в 21:00 часа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР