Симон-Антони Иванов безспорно е една от големите надежди на родния

...
Симон-Антони Иванов безспорно е една от големите надежди на родния
Коментари Харесай

Чудесната серия намери своя край: Иванов се препъна на крачка от трофея в Будва

Симон-Антони Иванов несъмнено е една от огромните очаквания на родния тенис и за наслада на всички ни представянето му в последно време приказва единствено по себе си, като е въпрос на време да пробие по-напред в класациите. 21-годишният ни съотечественик доближи до дебютния си край на сингъл в професионалния тенис през 2021-ва, само че от този момент не съумяваше да разгърне напълно своя неоспорим капацитет. Миналата седмица обаче се трансформира допълнително от сполучлива за българина, който записа серия от четири поредни победи и за повторно имаше опция да спори за трофей от началото на кариерата си в мъжкия тенис, само че за жалост, силите му не стигнаха, с цел да вдигне оценката в гръцкия град Ираклион.

Иванов през тази седмица продължи мощното си показване, като съществено затвърди усещанията, че финалът му в Гърция не е плод на случайност. Родният представител посредством безапелационни победи преодоля първите два кръга, а след това реализира най-престижните си победи в кариерата си, които пристигнаха в четвърт или полуфиналите, надделявайки международните номер 459 и 429, с цел да доближи край на фючърс шампионата от категория М15 в Будва. В хода на днешния ден българинът не съумя да покаже играта си от дуелите досега, като имаше много по-малък % извоювани точки на първи сервис и беше в догонваща позиция от самото начало, което за жалост, даде своето отражение върху крайния резултат и Симон-Антони още веднъж остана на крачка от дебютен трофей, откакто загуби с 4:6 4:6 от международния номер 474 Деймиън Венгер.

Нашенецът започва извънредно мъчно срещата и още в откриващото си подаване бе изправен против пет брейкбола, като в последна сметка след над 10-минутен гейм се пропука и изостана в резултата с брейк пасив. Постепенно ранният потрес отмина и 21-годишният ни съотечественик заигра на високи обороти, като неколкократно разполагаше с опция за пробив, която съумя да оползотвори третия си опит в седмия гейм, с цел да възвърне паритета при 4:4. В минутите до края на частта Иванов за секунда позволи миг на разконцентрация, като подари точки на швейцареца посредством лековати неточности, което безспорно му изигра неприятна смешка и той инкасира брейк в последния вероятен миг, заради който дебютният сет бе записан в актива на противника му.

Началото на втората част се оказа надалеч по-обещаващо за родния гений, който се пребори, с цел да осъществя ранен пробив на старта и излезе напред в резултата. Предимството на българина обаче не се задържа по никакъв начин дълго, откакто с нов слаб гейм на начален удар разреши на Венгер да реализира рибрейк за 1:1. Постепенно сервиращите постановиха своето движение, но за жалост, първи от тях се пречупи Симон-Антони, който позволи късен пробив в мача и провокира серия от брейкове, което несъмнено не беше в негов плюс и по сходство на предходния сет, десетият гейм се оказа гибелен за Иванов и очакванията му за първи трофей в мъжкия тенис.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР