Симитли. Симитли се оказа една от общините отличници – с

...
Симитли. Симитли се оказа една от общините отличници – с
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Министър Емил Караниколов: Симитли има най-подходящ терен и работеща администрация, затова решихме да изградим Индустриална зона  

Симитли. Симитли се оказа една от общините отличници – с най-подходящ терен и добре вършеща работата си администрация, по тази причина взехме решение, че тук е уместно място за създаване на индустриална зона. Това сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов, който бе в града за оглед на терените за бъдещата зона, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той бе посрещнат в Симитли от Апостол Апостолов и неговия екип. Караниколов добави, че развиването на индустриалните зони ще увеличи инвеститорския интерес в района и България.
Създаването на нова зона се постанова поради изявен интерес от вложители и запълнения потенциал на към този момент съществуващата индустриалните зона, която се намира на територията на бившето отделение в Симитли. Новата зона ще бъде построена на терен с повърхност към 200 декара, на мястото на някогашните военни погреби.
„ Правилният метод е първо да се построи съответната инфраструктура като пътища, ВиК, енергийна инфраструктура и по-късно терените да бъдат предоставени на вложителите, защото вложителите желаят да дойдат, всичко да е готово и напряко да работят. Това е и нашият план “, добави Караниколов.
„ Целта ни е по-голяма зона, тъй като това значи повече вложители в нашата община. Повече вложители в нашата община значи по-голяма конкуренция и увеличение на работните заплати. И защото в Симитли няма безработица, ние се стремим към увеличение на приходите на популацията “, означи Апостол Апостолов.
При визитата си в Симитли, Караниколов се видя с един от огромните вложители на територията на към този момент съществуваща зона в Симитли –собственика на „ Mareli Systems “ – Георги Чимев, който го срещна с работния развой във компанията.
На срещата министър Караниколов и общинското управление прецизираха и всички процедурни детайлности към документиране на новата индустриална зона.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР