Симитли. Над 55 служители от горски стопанства на Югозападното държавно

...
Симитли. Над 55 служители от горски стопанства на Югозападното държавно
Коментари Харесай

Над 55 служители от горски стопанства на Югозападното държавно предприятие участват в гасенето на пожара над село Долно Осеново

Симитли. Над 55 чиновници от горски стопанства на Югозападното държавно дружество, екипи на противопожарната работа и на парковата администрация вземат участие в гасенето на пожара в Национален парк „ Рила “ над симитлийското село Долно Осеново. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от предприятието. Огънят е засегнал над 400 дка, като в алпийската част горят високи треви, планинска хвойна и клекови обединения, а в долната част - смесена борово-смърчова гора. До мястото на пожара няма път, заради което гасенето се прави ръчно. В ранните часове на следващия ден битката със стихията продължава. Около 100 души се чака да се включат в гасенето, като 75 от тях са чиновници на ЮЗДП.
Екипи на ЮЗДП бяха мобилизирани в гасенето на още 3 пожара в днешния ден. Два от огнените произшествия са в региона на " ДГС София " - в Плана и Стара планина, а третият край дупнишкото с. Мламолово, където низов пожар е обхванал дъбова гора.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР