Симитли. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът

...
Симитли. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев и кметът Апостол Апостолов направиха първа копка по проект за мащабен ремонт на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Симитли

Симитли. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът Апостол Апостолов направиха първа копка по план за огромен ремонт на СУ „ Св. св. Кирил и Методий ” в Симитли, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин . В началото на церемонията по слагане на началото на дейностите за благоустрояването на гимназията бе осъществен водосвет на обекта от отец Спас Веселински. Събитието се организира в двора на гимназията, където следва да бъдат построени три новаторски класни стаи за образование навън. Проектът, който ще бъде осъществен, е на стойност към 2 млн. лв., като финансирането е обезпечено от Държавен фонд „ Земеделие ” и Община Симитли.
В рамките на строително-монтажните действия, които предстоят, ще бъдат осъществени и други промени във връзка с материално-техническата база, измежду които създаване на беседки навън, снабдени със специфични настилки и покривни роботи. Освен това ще бъде построен състезателен комплекс, включващ стадиони за футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол и писта за лекоатлетическо тичане.
Гости на церемонията по полагане на първа копка бяха още народните представители Даниела Савеклиева и Стефан Апостолов, зам.-кметът на Община Симитли Евгения Георгиева, Ивайло Златанов, шеф на Регионално ръководство по образованието – Благоевград, шефът на СУ „ Св. св. Кирил и Методи ” – Симитли Таня Янкова, кметове на дребни обитаеми места в общината, учители, възпитаници и жители. Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави присъстващите, като пожела триумф на изпълнителите на плана. Към неговите думи се причисли и кметът на Симитли Апостол Апостолов. Ученици от учебното заведение подариха на министъра две картини, нарисувани от тях, с цел да изразят насладата си от неговото посещаване в града. По-късно министър Вълчев ще се срещне с шефове на образователни заведения и учители от Симитли и района, а по-късно ще посети учебното заведение в село Долно Осеново.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР