Симитли. Кукерската група на село Крупник е една от най-многобройните

...
Симитли. Кукерската група на село Крупник е една от най-многобройните
Коментари Харесай

Иванка Чакалска, кмет на село Крупник: Кукерската група на селото е една от най-награждаваните във фестивала „Симитлия – древната земя на кукерите“

Симитли. Кукерската група на село Крупник е една от най-многобройните и награждавани обединения, участващи във фестивала „ Симитлия – античната земя на кукерите “. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Иванка Чакалска, кмет на село Крупник. Тя означи, че тази година бабугерите от обитаемото място ще дефилират последни от локалните групи.
„ По отношение на това дали съм удовлетворена от жребия, то ще да кажа, че съм удовлетворена. Нашата група ще се показа 8-ма, т.е. - последна. Искам да отбележа, че кукерската ни група се е утвърдила като една от най-многобройните и награждавани групи, взимащи присъединяване в обичайния фестивал на кукерските и маскарадните игри „ Симитлия – античната земя на кукерите “. Това значи, че публиката и тази година ще ни чака да се представим уместно “, сподели още Чакалска. Тя напомни, че на XIV издание на фестивала групата от Крупник е била отличена с голям брой награди.
„ Миналата година бяхме отличени с най-престижната премия - за изцяло показване на групата, също така получихме първо място за най-добре показан сурвакарски бит, в който присъединяване взех и аз. Представихме обичая „ Васильовден “ или посрещане на бабугери в Крупник. Имахме премия и за най-хубав костюм. Мога да кажа, че при всички наши участия, освен в Симитли, постоянно нашата група се е завръщала с подобаващи награди. Винаги - с първите места “, добави Чакалска. Тя посочи, че и за тази година също чака едно почтено показване, изразявайки вяра, че още веднъж групата на селото ще заслужи първите места.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР