Симитли. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и народният представител

...
Симитли. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и народният представител
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и народният представител Стефан Апостолов проведоха среща със заместник-министъра на труда и социалната политика

Симитли. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и националният представител Стефан Апостолов организираха среща със заместник-министъра на труда и обществената политика. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пирин от Община Симитли. Зам.-министър Лазар Лазаров увери общинското управление ще укаже поддръжка за надграждане и рационализиране на обществените услуги в община Симитли. Със заместник-министъра бе и шефът на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова. Още при започване на срещата Петкова анонсира, че община Симитли постоянно е била дейна в грижите си за уязвими групи и даването на обществени услуги, споделяйки опита си от работата като шеф на районната работа „ Социално подкрепяне “ Благоевград. Заместник министър Лазаров призна, че Симитли може да бъде модел за общински политики в обществените грижи.
Домакинът на срещата - кметът на Общината Апостол Апостолов, предложения зам.-министъра на идното скоро разкриване на новия център за настаняване от фамилен вид в село Железница. Там по план „ Красива България “ ЦНСТ постройката на някогашната детска градина, трансформира предназначението си. Бившите занимални за децата се приспособяват даване на обществени услуги в среда, близка до фамилната.
Присъстващите приказваха за опциите за разкриване на нови обществени услуги в общината, както и развиване на към този момент съществуващите, разширение обсега на рисковите обществени групи и оказване на помощ върху тях посредством сходни услуги.
Зам.-министърът даде дума да откри финансиране и за съоръжение на съвременна зала за рехабилитация към новия център в Железница, за която нужда загатна на срещата Ивайло Гоцев, началник на обществено звено,,Заведения за обществени услуги “ в Община Симитли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР