Симфониета-Враца ще зарадва меломаните и любителите на фолклора с голям

...
Симфониета-Враца ще зарадва меломаните и любителите на фолклора с голям
Коментари Харесай

Фолклорен концерт „Гергьовден“ във Враца с прочут диригент

Симфониета-Враца ще зарадва меломаните и феновете на фолклора с огромен концерт наименуван „ Гергьовден “. Композиторът Георги Андреев ще дирижира гостуващите музиканти и Симфониета -Враца.
В концерта публиката ще чуе националните певици Милена Ставрева, Сорина Богомилова, Ралица Атанасова, Таня Митева, както и музикантите: Любомир Желев - дудук, Костадин Атанасов – гайда, Петър Миланов – тамбура, Генадий Рашков – ударни.
В програмата са включени авторски пиеси на маестро Георги Андреев - „ Аспарух ", " Крайдунавска ", " Виолира ", " Чичовата " и други
Композиторът Георги Андреев е основен диригент на Националния отбор за национални песни и танци " Филип Кутев ". Негова е и музиката на спектакъла " Два свята " на Нешка Робева, работи постоянно и с националния ни отбор по художествена гимнастика, като композира музиката за техните съчетания.
Носител е на голям брой награди, като една от последните му е тази от Международния конкурс за ново симфонично произведение „ 7/8 “ през 2018-та. Осъществява записи с редица музиканти и сформира у нас и по света, свирил е със световноизвестния цигулар Найджъл Кенеди.
Музикалното събитие стартира на 3 май от 20.00 ч. в Градската концертна зала на Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР