Симфоничният оркестър на Българското национално радио, заедно с Детския радиохор,

...
Симфоничният оркестър на Българското национално радио, заедно с Детския радиохор,
Коментари Харесай

Маестра Любка Биаджони ще дирижира Коледното матине на оркестъра и хоровете на БНР

Симфоничният оркестър на Българското национално радио, дружно с Детския радиохор, управителен от Венеция Караманова, и Смесеният хор с диригент Любомира Александрова, ще зарадват за поредна година феновете на коледната музика с празнично матине на 23 декември от 11 часа в Народния спектакъл " Иван Вазов ". На диригентския пулт ще застане Любка Биаджони.

Диригентката, която сътвори и управлява свои лични оркестър и хор, дойде за подготовките от Германия, където българските музиканти от " София Симфоникс " се включиха в предпразничния плакат с два коледни концерта.

По думите на маестра Биаджони, в Коледното матине можем да чакаме една доста разнообразна стратегия. Имаме опция като музиканти да подчертаем празника, духа на Коледа, по най-различни способи - можем да избираме най-разнообразна музика. И аз се пробвах да го направя, съставяйки програмата.

Празнична барокова музика, коледни песни от разнообразни елементи на света и на разнообразни езици, симфонични и религиозни пиеси ще включва програмата на Коледното матине. Така се надявам да останат удовлетворени всички, които ще дойдат на 23 декември сутринта, само че най-много за мен е значимо да дам малко успокоение - признава диригентката.

Цялото изявление с маестра Любка Биаджони за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР