Симеон Венциславов – сценаристът, който стои зад успешни български заглавия

...
Симеон Венциславов – сценаристът, който стои зад успешни български заглавия
Коментари Харесай

Авторът на Посоки и Ага с мастърклас по сценарно майсторство

Симеон Венциславов – сценаристът, който стои зад сполучливи български заглавия като „ Посоки “ и „ Ага “, ще влезе в ролята на учител в първото издание на класа по сценарно майсторство на „ Ню Бояна “. Курсът ще стартира още от първите дни на идната година – 14 януари, и ще продължи до 1 март.

В рамките на седем седмици всички студенти ще научат основите и тънкостите при писането за пълнометражен филм. В края на курса всеки от тях ще може да се похвали с подготвен план на британски език, а студиото ще подаде ръка на най-хубавите, като ще достави създателите им с бележки от отдела „ Развитие “ на „ Ню Бояна “, както и ще ги показа на някои от най-големите надпревари за сюжети за „ да получат бележки и от други самостоятелни експерти “.

В курса може да се включи всеки над 16-годишна възраст, откакто изпратят малко CV и мотивационно писмо на [email protected] с тематика Screenwriting Class. Кандидатите би трябвало да изпратят и къса история на британски език в размер от не повече от една страница (в pdf-формат), която ще бъде оценена от Венциславов. Двама ще получат стипендия под формата на 50% отстъпка от таксата за курса, която възлиза на 1300 лева

Срокът за кандидатстване е до 4 януари. Часовете със сценариста, който все още е зает и с втория филм от трилогията на Командарев „ В кръг “, ще се организират всеки ден от понеделник до петък от 16 ч. до 19 ч. в студиата на „ Ню Бояна “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР