Симеон Славчев е едно от най-разпознаваемите имена на български футболисти,

...
Симеон Славчев е едно от най-разпознаваемите имена на български футболисти,
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Литекс беше перфектната школа, не съм изненадан от решението на Балъков

Симеон Славчев е едно от най-разпознаваемите имена на български футболисти, играещи в чужбина. Българският национал пази цветовете на Карабах, с който стана първенец на Азербайджан през месец май. Полузащитникът даде изявление за Sportal.bg , в което показа усещанията си по време на лагера на отбора в Австрия, където Карабах се изправи против Лудогорец в контролна среща. Славчев разяснява и други забавни тематики, измежду които е и националният тим на България.

Зарасти, Мони! В момента си на лагер с Карабах в Австрия. Разкажи ни по какъв начин протича подготовка на отбора ти.

Здравей! Подготовката мина добре. Здрав съм и натрупах физически сили. Всичко беше доста професионално.
Имаше опцията да играеш в контрола против първенеца на България Лудогорец. Как видя положението на тима след привличането на новите чужденци?

В Карабах всички знаят за Лудогорец и техните благоприятни условия. Получи се един равносилен и добър мач. Направи ни положително усещане Антон Недялков и Чибота.

Нека се върнем на клубния ти тим - Карабах. Преди тъкмо два месеца отборът завоюва купата в Азербайджан за шести следващ път и общо седми в историята на клуба. Какви са задачите пред тима след толкоз сполучлив цикъл?

Треньорът и клубът са много амбициозни. Целите последните години са европейските шампионати и присъединяване в тях. Били сме един път в Шампионска лига преди две години и желаят отново да участваме при огромните. Стилът тук е комбинативен и преобладаващо притежание на топката.

Доколко смяташ, че е вероятен пробив на Карабах в Европа?

Напълно е допустимо, тъй като се работи професионално и през последните шест години сме участници в евротурнирите.
 България - Словения 1:1 @@@
Успя да достигнеш до един от огромните грандове в Португалия - Спортинг (Лисабон). Какво не ти доближи, с цел да се наложиш в тима?

Дълга история и доста хора не знаят какво е зад кулисите. Осъзнал съм нещата и не съумях да сграбчи този късмет. Няма смисъл да встъпвам в детайлности.
Следиш ли родното състезание? На българските тимове предстоят съществени мачове в Европа това лято. Какви шансове даваш на родните ни клубове в евротурнирите?

Следя и се надявам на добра българска акция от тяхна страна. Всяка година в чужбина ме питат кой от България играе в Европа, а аз не мога да изредя тимове. Ако се направи хубава акция от тях, е в интерес на българския футбол и хората. Все отново е влиятелно за всички.

 България - Кипър 2:1 @@@
Можеш ли да направиш съпоставяне сред футбола в България и този в Азербайджан?

Не искам да го разясня, благодаря.
Замислял ли си се за завръщане в България и имал ли си опцията да го направиш през последните години?

Имало е случаи, само че за момента желая да се потвърдя в чужбина и да направя добра кариера. В бъдеще нищо не се знае, само че позитивите да си в чужбина са повече.
Нека си поговорим за националния тим. Напоследък тематиката е много мъчителна за всички поради слабото показване на отбора в европейските квалификации. Остана ли сюрпризиран от решението на Красимир Балъков да не те повика в представителния отбор?

Не съм бил сюрпризиран. Моето състезание свърши на 12-и май, а националният тим се събираше към 29-и. Това е много дълъг интервал, в който да подкрепям форма единствено физически. Това също са неща зад кулисите, само че не съм тръгвал да давам пояснения. В момента упражнявам крепко, с цел да съм във форма и да съм здрав. Стисках палци. Не съм аз индивидът, който да разяснява. Доста неща се изрекоха от способени и некомпетентни хора, само че действителността е такава.

 България - Кипър 2:1 @@@
Ти си артикул на една от най-силните школи в България, от която потеглиха много футболисти - тази на Литекс. Какво би посъветвал подрастващите, тъй като явно, някъде има нещо сбъркано?

Литекс беше съвършената школа. Работеше се с готовност от страна на треньорите и вярно. Бяхме в дребен град, където Всички, изключително Гриша Ганчев, знаеха кой какво прави. Ние мислехме единствено за футбол, гледахме футбол, интересувахме се от футбол. След подготовка сме оставали да упражняваме още. Тогава телефоните още не бяха на такава мода и действителният свят беше извън, а не в екрана. Но виновност има поколението преди нас и манталитетът. Дълга тематика е.
Докъде се разгръщат фантазиите ти? Мечтаеш ли да облечеш фланелката на съответен клуб?
Мечтата ми е за дълга и сполучлива кариера. Фен съм на британския футбол. Имах опция да се докосна леко до него и му съчувствува. Фен съм на Ливърпул.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР