Симеон Шопкин е на 23 години, когато си поставя за

...
Симеон Шопкин е на 23 години, когато си поставя за
Коментари Харесай

Симеон Шопкин, който гони целта докрай |

Симеон Шопкин е на 23 години, когато си слага за цел да създаде дипломна работа, която да има смисъл, а да не бъде следващият лист хартия. Учи „ Инженерна логистика “ в Техническия университет и по едно и също време с това работи като Fleet manager в транспортна компания – на пръв взор идеално място за задачата. Оказва се обаче, че там може да създаде дипломната си единствено на доктрина. Затова сменя тактиката – стартира да търси постоянна компания, която освен ще му разреши да извърши задачата, само че може да стане и негов шеф в бъдеще. Така стига до Лидл България, а историята му е един от образците, с които веригата и платформата Bulgaria Wants You потвърждават, че България може да бъде място за сполучливо развиване.

Първото, което прави, е да прегледа обявите за работа в Lidl – не намира подобаваща. Разглежда стажовете – същият резултат. Решава да работи по различен метод – написа непосредствено до централата. Заради техническия му профил го харесват от ИТ отдела. Той обаче не отстъпва – желае да е в логистиката. Така идната му среща към този момент е с верните хора – ръководителите на отдел Логистика и логистичния център в с. Равно поле.

„ Изключително положително усещане ми направи, че двамата ми отделиха близо два часа, с цел да ме срещнат с другите браншове в склада и да ми обяснят кое по какъв начин действа “, спомня си Симеон.

Стискат си ръцете и се схващат първо да опознае работата, а по-късно да реши на какво да посвети дипломната си. След към 2 месеца, концепцията, която желае да създаде, към този момент има приключен тип – система за проследимост на амбалажа за многократна приложимост. Това е система, която следи детайлно палетата с амбалаж за многократна приложимост и по този метод понижава разноските за палета. С нейна помощ може да се спести до 50 000 лева годишно, изяснява Симеон.

Целта му е изпълнена – пази дипломна, от която в действителност има смисъл и се ползва на процедура, и намира работа по специалността си в постоянна компания. В началото най-трудно привиква с огромния екип. „ За мен това бяха доста нови хора, за които трябваше да науча по какъв начин се споделят, в кой отдел работят, на каква позиция са и така нататък “

Година по-късно прави идната крачка напред – от студент става колективен началник. „ Най-голямото предизвикателство на това да си началник е да накараш всеки чиновник да се усеща задоволен и стимулиран да свърши това, което се чака от него “. Добавя, че е извънредно значимо да познаваш процесите и тяхната поредност, с цел да знаеш къде е твоето място в цялата картина.



За себе си от дълго време е намерил отговора – мястото му е в България. Вярва, че тук може да се развива и да бъде потребен. Затова и мисълта да учи и живее в чужбина в никакъв случай не е била на дневен ред. Още по-малко в този момент, когато открива работа с ясна вероятност, поле за развиване и е обкръжен от експерти, от които да учи.

Вярва, че целеустремеността е най-хубавата тактика. Също като при планинското колоездене, което обича да практикува. Тази година взе участие във „ Витоша 100 “ и тактиката му още веднъж проработва. Изминава сполучливо най-дългия си преход от 100 км. по планинско трасе. Защото постоянно гони задачата до дъно и както самичък споделя – „ навия ли си нещо, върша всичко допустимо, с цел да го реализира “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР