Симеон Сакскобургготски се възмути в социалните мрежи от безхаберието и

...
Симеон Сакскобургготски се възмути в социалните мрежи от безхаберието и
Коментари Харесай

Сакскобургготски след разходка в Рила: Ужас и кощунство

Симеон Сакскобургготски се възмути в обществените мрежи от " безхаберието " и " мързела " на виновните за поддръжката на пътищата в националния парк Рила. Той дефинира като " светотатство " протичащото се в планината.



Постът му във Facebook идва след абсурда с качването на тежка техника край езерото Бъбрека за създаване на туристическа пътека.

" През миналия уикенд Царицата и аз се разходихме в Рила. Търсехме отмора измежду хубавата ни природа. Боровец – един международен планински курорт. Горските пътеки. Но вместо да се насладим на спокоен следобяд, изтърпяхме истински смут! И то не къде да е, а тъкмо над самия курорт – пътя от Боровец в посока хижите " Марица " и " Заврачица "! И думата " път " е мощно казано ", се споделя в позиция на някогашния министър председател.
Багер на Рилските езера: Укрепват туристическите пътеки по европроект Туристите са възмутени от тежката техника в националния парк
Той показва, че " този друм там " може да съпостави единствено със следвоенна територия, подложена на бомбардировка.

" Път просто няма! Има ями, езера, скали, тиня. Достъпен е, и то мъчно, само с високопроходим автомобил! На никакво разстояние от влиятелен курорт, който би трябвало да обслужва и хижи и да бъде наличен за туристи и планинари. Не мога да си обясня по какъв начин е допустимо сходно безхаберие или мързел от страна на хората, които са виновни за поддръжката на пътищата и пътеките в Рила ", пита с отвращение той.
Възможни са солени санкции за компанията, която качи екскаватор до езерото „ Бъбрека “ Екоминистърът през днешния ден се качи пешком до Рилските езера, с цел да инспектира плана за пътеки в региона
" Обиколил съм много планини в Европа и такова знамение не бях видял “, споделя още той.

Според него, в случай че за видените неотдавна багери в Рила е належащо да се откри работа – да ги пратят да поправят там, където в действителност е нужно, а не да унищожават природата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР