Симеон Сакскобургготски бе отличен с престижна световна награда за филателия.

...
Симеон Сакскобургготски бе отличен с престижна световна награда за филателия.
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски получи световна награда на изложбата „Пловдив фила 2019“ 

Симеон Сакскобургготски бе отличен с влиятелна международна премия за филателия. Той получи медала „ Хунзикер”, който Международната асоциация на филателните специалисти / AIEP/ дава за забележителен принос в изследователската активност. Г-н Сакскобургготски е почетен ръководител на Съюза на българските филателисти /СБФ/ от 1938 година, напомни настоящият ръководител на организацията Спас Панчев.

Медалът е произведение на изкуството, тъй като е планиран от световноизвестния художник Aрнолдо Помодоро, означи представителят на AIEP, който връчи авторитетния приз. Награждаването стана по време на визитата на Симеон Сакскобургготски на Европейската филателна галерия „ Пловдив фила 2019 “, която се организира в Международен панаир Пловдив с присъединяване на колекционери от 20 страни.

Бившият министър-председател на България беше весел и със специфичен подарък. Филателисти от съветския град Санкт Петербург му сервираха голямо копие на първата българска пощенска марка, която е имала стойност 5 сантима и е била отпечатана там. Копието е направено от марки и с ювелирна точност възпроизвежда всички елементи на оригинала.

Симеон Сакскобургготски беше посетител на „ Пловдив фила 2019 “, с цел да взе участие във валидирането на специфична илюстрована пощенска карта „ 140 година от подписването на Константинополския кротичък договор” дружно с княз Никита Лобанов-Ростовский - внук на княз Алексей Лобанов-Ростовский, подписал историческия документ от страна на Русия.

За неговата значима роля приказва княз Никита Лобанов-Ростовский и изпя на български език част от ария, отдадена на Сан-Стефанския контракт.

След това двамата подписаха екземпляри от пощенската карта, които бяха раздадени на фенове на филателията, присъстващи на събитието.

Почетният ръководител на СБФ връчи златни медали и грамоти за интензивно партньорство при организирането на Европейската филателна галерия.

Три оценки бяха дадени на представители на Международен панаир Пловдив – на господин Георги Гергов, на основния шеф доктор Иван Соколов и на ръководителя на Съвета на шефовете Цветомир Гергов.

Нашето съдействие продължава към този момент 10 години и без поддръжката на Международен панаир Пловдив нямаше да съществуват „ Булколекто “ и филателните изложения, които се вършат тук, акцентира Спас Панчев.

„ Пловдив фила 2019 “ и деветото издание на ревюто на колекционерите не престават до 20 октомври в палата 7.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР