Симеон Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще поиска

...
Симеон Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще поиска
Коментари Харесай

Внезапна смърт на момиче подтикнала пишлигара Симеон да застреля ямболския таксиджия?

Симеон Постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража “ ще изиска зам. окръжният прокурор на Ямбол Димитринка Георгиева за двамата възпитаници от спортното учебно заведение „ Пиер дьо Кубертен “, които на 11 декември през нощта направиха опит да убият 31-годишен таксиметров лидер край село Дражево.

18-годишният Симеон Димитров и 14-годишният му другар Костадин Стоянов бяха хванати на бензиностанция по автомагистрала „ Тракия “, недалеко от мястото на случая откакто позвънили на преподавателя си по бокс Ангел Димов и той се обадил на телефон 112, написа в. Монитор .

12-токласникът Димитров е златен медалист от интернационалния боксов шампионат „ Мемориал Емил Жечев “, неотдавна е включен и в националната юношеска гарнитура. По думите на заместител шефа на гимназията Дичо Тодоров младият спортист не пиел, не пушел, имал съвсем отличен триумф. Никога преди този момент не е създавал проблеми.

Преподавателите били изумени от обстоятелството, че дружно с дребния Костадин са тръгнали да убиват мъж като преди този момент са се въоръжили с газов револвер, нож и модифицирана за пукотевица с бойни патрони въздушна пушка.

При обиска в облеклата на Симеон криминалистите намерили самолетен билет за Англия, той трябвало да лети този уикенд при майка си, която работела в Лондон.


18-годишният първенец по бокс Симеон Димитров имал билет за полет до Англия този уикенд

Двете момчета обитавали общежитието на спортната гимназия, към 18,00 часа на 11 декември напуснали постройката като споделили на дежурния педагог, че отиват „ на кафе “. Как са се озовали край село Дражево, за какво са решили да викат такси и по какъв начин им е хрумнало да стрелят по 31-годишния Апостол Вълков от таксиметровата компания „ Акцент “ занапред ще се обяснява. След първичния отвод да приказват момчетата въпреки всичко са дали някакви показания, разяснява наблюдаващият досъдебното произвеждане прокурор, само че отхвърли да навлезе в детайлности. Учителите от „ Пиер дьо Кубертен “ разясняват, че доскоро повече от месец ненадейно умряла първа братовчедка на Симеон и той станал безмълвен, затворил се в себе си. Не било изключено този факт да е отключил експанзията в него, а дребният Костадин да е бил замесен от „ взаимност “ към баткото.

При позвъняването по телефона на треньора си Ангел Димов говорел Косьо, той съвсем плачейки съобщил, че Симеон е ранен и че го молят за помощ да ги прибере с колата си. Първоначално Димов решил, че те са станали жертва, даже през мозъка му не предходна мисълта, че може да са те нападателите.

Прокурор Георгиева напомни, че против Симеон и Костадин са повдигнати обвинявания за въоръжен обир и опит за ликвидиране, за които незаконни действия законът планува даже пожизнен затвор. Според нея имало заплаха в случай че бъдат пуснати на независимост против парична гаранция двамата младежи да се укрият или да създадат опит за ново незаконно действие. Заседанието на съда за ограниченията ще бъде в петък следобяд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР