Симеон Николов: Необходимостта за създаването на европейска армия е видимa.

...
Симеон Николов: Необходимостта за създаването на европейска армия е видимa.
Коментари Харесай

Симеон Николов: Необходимостта за създаването на европейска армия е видимa

Симеон Николов: Необходимостта за основаването на европейска войска е видимa.

Това разяснява в студиото на „ Денят на живо” по Канал 3 Симеон Николов.

По думите му през днешния ден се организира третият съвещателен съвет при Президента, като при първия резултати имаше, само че бяха изпълнени единствено 2 решения.

„ При вторият имаше скандал. Президентът е задължен един път на 3 месеца да организира съвещателен съвет. Темата сигурност е подобаваща сега, изключително поради председателството “, уточни той.

„ Бих споделил, че този съвет ще способства за разпръскване на илюзиите, че ще потекат някакви милиарди от европейски фондове “, разяснява още специалистът.

Според Николов ние нямаме подготвеност да се включим от придвижване в плановете, които се оферират.

„ Ние имаме песимистично мислене за европейската защита, в която не можем да се включим. Още в границите на НАТО се сътвориха взаимни подразделения. Само преди 7-8 години създадохме взаимни органи за реагиране. Всичко това към този момент е в придвижване, до момента в който ние още се съмняваме. Интеграцията върви”, добави още той.

Според него този съвет дава илюстрация за какво неподготвеността може да ни докара до неуспех.

„ Самите условия, които са заложени трябваше да се каже, че в председателството трябваше да се посочи с нашите сътрудници финансовата рамка. Има 1/2 режисура, че всяка една страна би трябвало да се включи в стратегически проект”, безапелационен бе Николов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР