Симеон Кичуков Facebook Twitter Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn

...
Симеон Кичуков Facebook
Twitter
Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn
Коментари Харесай

Германия и Франция се връщат във Формула 1 през 2018 г. в сезон с 21 старта

Симеон Кичуков
Facebook Twitter Viber Още благоприятни условия за шерване Гугъл Plus LinkedIn Email 21:21, 19 юни 17, 0 0
© Asociated Press

Германия и Франция се завръщат в календара на Формула 1 за 2018 година Той беше признат на среща на Световния моторспорт съвет в Женева.

Сезонът включва 21 надпревари и ще продължи от 25 март до 25 ноември. Под въпрос са стартовете в Китай и Сингапур, които към момента не са покрили комерсиалните условия в новите контракти.

Първият старт за сезона ще бъде в Австралия, а финалът в Абу Даби, както е в последните четири години. Най-сериозните промени са свързани със завръщането на Германия и Франция. Гран при в Германия отпадна през този сезон, до момента в който Франция не е била хазаин на Формула 1 от 2008 година

" Искахме да сме подготвени толкоз рано с календара за идната година, с цел да могат всички домакини да работят умерено. Работихме доста с ФИА и им благодарим ", сподели изпълнителният шеф на Формула 1 Чейс Кери.

Франция е едно от седемте надпревари, които са включени в първия сезон на Формула 1 през 1950 година Догодина пистата " Пол Рикар " край Марсилия ще е хазаин на надпреварата. За последно Формула 1 там имаше през 1990 година, а от 1991 до 2008 година непроменяемо " Маникур " беше хазаин на френското Гран при.

" Броят на надпреварите е повишен с едно, спрямо сегашния сезон. Получихме много поръчки от разнообразни писти, само че искахме специфични събития, които да се отличават в света на Формула 1 ", сподели още Кери.
#F1 2018 RACE CALENDAR
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР