Сименс Хелтиниърс (Siemens Healthineers) съобщи в неделя, че ще купи

...
Сименс Хелтиниърс (Siemens Healthineers) съобщи в неделя, че ще купи
Коментари Харесай

Филиал на Сименс дава 16.4 млрд. долара за щатска фирма за онколечение

" Сименс Хелтиниърс " (Siemens Healthineers) заяви в неделя, че ще купи американската компания за здравно съоръжение " Вериън " (Varian) в договорка за 16.4 милиарда $, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Предвижда се акционерите на Вериън, която е профилирана в изследванията и лекуването на ракови болести, да получат по 177,5 $ на акция в брой. Това е с към четвърт над цената на книжата от закриването на петъчната борсова сесия.

Бордът на американската компания е одобрил проекта и поучава акционерите да одобряват офертата.
Филиалът " Хелтиниърс ", отделил се от " Сименс " през 2018 година, предлага по-нови артикули, в това число проби за новия ковид, наред с апарати за рентгенови фотоси и ядрено-магнитен резонанс.

Вече над едно десетилетие двете компании си сътрудничат в области като лъчетерапевтичната диагностика за лекуване на рак, съгласно медийни изявления.
За миналата финансова година " Вериън " регистрира продажби за 3.2 милиарда $ и 17 % действен марж. Американската компания с централа в Пало Алто (Калифорния) има 10 000 чиновници по света.

" Сименс Хелтиниърс " възнамерява да финансира придобиването на половина посредством заеми и 50 % посредством средствата, набрани от издаване на нови акции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР