Силвия Кацарова е българска певица от турски произход. Рожденото ѝ

...
Силвия Кацарова е българска певица от турски произход. Рожденото ѝ
Коментари Харесай

Edna голяма българска певица на 65: честит рожден ден на Силвия Кацарова!

Силвия Кацарова е българска певица от турски генезис. Рожденото ѝ име е Силвер Нури.

Днес тя става на 65 години! Родена е на 26 април 1954 година.

Има разтрогнат брак с музиканта Милчо Кацаров, с който имат едно дете - Теди Кацарова, която също е певица.

Със своя гений, характерен тембър и фасон на осъществяване, повлиян от темп енд блус и соул, тя има определяща роля за триумфа на LZ. Песни като „ Бяла въздишка ", „ Големият транспортен съд минава ", „ Топъл дъжд " се трансформират в шлагери през 80-те, както и шлагера ѝ с Васил Найденов „ Огън от обич ".

Прекарала детството си в Добрич, тя се реалокира с родителите си в Хасково през 1969 година, където приключва икономическия колеж.

С помощта на преподавателите Лили Ненкова и Ирина Чмихова съумява да се приготви за кандидат-студентските изпити в Естрадния отдел на Музикалната академия, която приключва в класа на Евгений Комаров.



В началото на кариерата си добива опит в разнообразни жанрове - от циганско-руските романси до джаз-рок с квинтета на пианиста Марио Станчев.

Установява се в група „ LZ ", която образува дружно с бъдещия си брачен партньор Милчо Кацаров. Повече от три десетилетия хиляди български меломани си припяват шлагерите на „ LZ ".

Песни като „ Големият транспортен съд минава ", „ Топъл дъжд ", „ Обещай ми обич " са единствено част от бисерите, изпълнени с брилянтния глас на Силвия Кацарова. През 70-те и 80-те взе участие в издаването на петте албума на групата и реализира редица задължения в увеселителни заведения на Скандинавието.



В края на 80-те огромна известност получават дуетите ѝ с Васил Найденов „ Огън от обич " и „ Всичко е обич ", а при започване на 90-те е - и „ Моля се ". „ Топъл дъжд " е оповестена за „ Мелодия на годината " в едноименния ефирен конкурс през 1987 година В албума на групата от 1988 година има песни, написани от композитори като Тончо Русев, Зорница Попова и други През 1994 година дружно със брачна половинка си Милчо Кацаров основава лично звукозаписно студио - „ Силвия мюзик ". По нейните стъпки върви и щерка ѝ Теди Кацарова.

За още потребни и практични публикации харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР