Силвия Аздреева постигна впечатляващо постижение с покоряването на К2 -

...
Силвия Аздреева постигна впечатляващо постижение с покоряването на К2 -
Коментари Харесай

Красивата Силвия Аздреева е първата българка покорила К2

Силвия Аздреева реализира впечатляващо достижение с покоряването на К2 - втория по височина и считан за най-труден връх в света. К2 е висок 8611 метра и е един от 14-те височини над осем хиляди метра. Това е извънредно предизвикателство за алпинистите, заради своите рискови условия и рискове. Въпреки това, Силвия Аздреева се оправи с тези компликации и съумя да доближи до върха на К2, което прави първата българка, която го покорява.

Това достижение на Силвия Аздреева я издига на високо място в историята на българския алпинизъм. Тя става третият българин, който реализира това нагорнище. Досега единствено двама българи( Боян Петров и Стефан Стефанов) са съумели да изкачат К2, като Силвия Аздреева е първата жена измежду тях. Това достижение е отличие освен за нея, само че и за цялата българска алпинистична общественост, която може да се гордее с подобен триумф.

Пасанг Нгима Шерпа играе значима роля в сполучливото нанагорнище на Силвия Аздреева на K2. Той е умел планинар и шерпа, който има огромен опит в изкачването на високите върхове. Той беше ориентиран като зелен лидер на експедицията и дава нужната поддръжка и насоки на Аздреева през целия развой на нанагорнище. Разполагайки със своя опит и помощ, Аздреева беше в положение да преодолее провокациите на K2 и да реализира своя цел.

Браво, момиче!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР