Силвио Берлускони Бившият италиански премиер Силвио Берлускони и съюзниците му

...
Силвио Берлускони Бившият италиански премиер Силвио Берлускони и съюзниците му
Коментари Харесай

Десни лидери в Италия обявиха обща програма преди изборите през март


Силвио Берлускони

Бившият италиански министър председател Силвио Берлускони и съдружниците му от десницата се споразумяха за обща политическа стратегия преди парламентарните избори на 4 март, заяви Ройтерс.

" Съединението прави успеха ", написа Берлускони в " Туитър " и разгласи, че е поставил подписа си под обща предизборна стратегия с Матео Салвини, водач на антиимигрантската партия " Северна лига ", и Джорджа Мелони, лидерка на националистическата партия " Италиански братя ".

Според социологически изследвания техният съюз ще завоюва най-вече места в Народното събрание, само че няма да реализира безусловно болшинство. Затова е мъчно да се планува какво съдружно държавно управление ще бъде образувано след вота.

Дясноцентристкият блок не разгласява дефинитивна версия на предизборната си стратегия, само че негови представители наскоро споделиха, че тя ще включва заричане за анулация на законодателен акт от 2011 година, призоваващ за последователно увеличение на пенсионната възраст.

Тримата водачи споделиха също, че ще обещаят да вкарат плосък налог. " Северната лига " предлага 15-процентна данъчна ставка, а Берлускони счита, че би трябвало да е сред 20 и 25 %. В момента най-високата данъчна ставка е 43 %.

Те споделят, че ще се борят против неплащането на налози, а по-ниските налози върху приходите ще подтикват стопанската система.

Очаква се програмата да включва ограничения за битка против противозаконната имиграция и изменение на конституцията по този начин, че тя да има предимство над всеки нормативен акт, утвърден от Европейския парламент. Такъв ход неизбежно ще провокира спор с Брюксел, означи Ройтерс.

Предстои трите партии да се договорят кой да стане министър председател на Италия, в случай че съумеят да смъкват лявоцентристкото държавно управление от власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР